Menu
 

Pauž bažas par vēlmi iegūt un uzkrāt datus par Latvijas skolēnu seksualitāti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vairāk nekā 50 skolēnu vecāku, kultūras un izglītības jomas pārstāvju un juristu vēstulēs Valsts prezidentam, Tiesībsargam, labklājības un iekšlietu ministriem, kā arī Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai, Valsts izglītības satura centram un Datu valsts inspekcijai pauduši bažas par “LGBT kopienas mēģinājumu slepus, bez vecāku piekrišanas iegūt datus par vidusskolēnu dzimumidentitāti, seksualitāti, piedāvājot viņiem mulsinošus, dažādus provokatīvus variantus”.

Kopiena ir publicējusi “The Free project”, kura mērķis, kā minēts pētījuma aprakstā, ir iegūt vairāk informācijas par tiem skolēniem, kuri “sevi identificē kā lesbietes, gejus, biseksuāļus, transpersonas, vai kvīrus (LGBTQ), vai arī tos, kuri vēl nav pārliecināti par savu seksuālo orientāciju vai dzimuma identitāti”.

“LGBTQ ideologi pārkāpj jebkādas robežas, ievācot nepilngadīgo personu privātos datus. Un viņi to dara slepus, vecākiem nezinot, turklāt ignorējot bērnu vecumu, jo, lai piedalītos šajā pētījumā, vecāku atļauja nav nepieciešama jauniešiem, kuriem ir mazāk par 18 gadiem,” uzsvēris viens no vēstules autoriem, Jānis Jēkabsons.

Pēc vēstulē teiktā, satraukumu vecākos rada arī aptaujas jautājumi, kuros tiek lūgts norādīt savu skolu, klasi, vecumu, aprakstīt ģimenes materiālo situāciju un ieradumus. Tāpat tiek lūgta privāta informācija par vecākiem, tos apzīmējot kā vecāks Nr.1 un vecāks Nr.2, un citiem sensitīviem ģimenes jautājumiem.

Vēstules autori vērsušies valsts atbildīgajās iestādēs ar lūgumu izvērtēt aicinājumu, lai novērstu mēģinājumu slepus iegūt datus par skolēnu privātumu un seksualitāti.

“Kas uzglabās iegūtos datus? Kādiem nolūkiem tie tiks izmantoti? Nepilngadīgu bērnu izmantošana šādās apšaubāmās aptaujās par sensitīvām, privātām tēmām ir pilnīgi nepieļaujama. Turklāt nav izslēgta datu izmantošana negodprātīgiem mērķiem, nav garantēta to nenokļūšana dzimumnoziedznieku rokās,” uzsvērts nosūtītajā vēstulē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.