Menu
 

Siguldas 1. pamatskolā atklāta pirmā "Zvaigznāja klases" digitālā mūzikas stacija Latvijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Santa Sinka Foto – Santa Sinka

6.decembrī svinīgi atklāta pirmā “Zvaigznāja klases” digitālā darba stacija mūzikas kabinetā Siguldas 1. pamatskolā. Tā ir mūziķes Agneses Rakovskas iniciatīva, kas paredz modernizēt un digitalizēt mūzikas nodarbības vispārizglītojošajā sistēmā, kur būtisks uzsvars ir uz audzēkņu praktisku darbību.

Kā informēja Siguldas novada pašvaldībā, “Zvaigznāja klase” sniedz iespēju apgūt mūzikas pamatus un teoriju mūsdienīgi, nodarbībās izmantojot tehnoloģijas un mūzikas producēšanas iekārtas, kas pozitīvi ietekmē bērnu un jauniešu attieksmi pret mūzikas nodarbībām kā tādām.

Pilotprojekta mērķis ir veicināt nozares ilgtspēju, izveidojot jaunu metodisko materiālu un pilnveidojot skolu tehnisko bāzi. Turklāt projekta uzdevums ir audzināt jauno paaudzi, kas spēj konkurēt prasīgajā darba tirgū un radīt produktus ar augstu pievienoto vērtību. Šī ir lieliska iespēja skolēniem Siguldā pirmajiem iepazīties ar radošajām industrijām nepieciešamajām prasmēm un zināšanām, kas var noderēt izraugoties nākotnes karjeru.

“Mūzikas nodarbībām ir jābūt vērstām uz praktisku darbību un uzdevumiem, kas veicina katra skolēna radošumu un interesi par mūziku. Metodikas izveidē liela nozīme ir manai pieredzei un izglītībai, kas ļauj radīt pavisam jaunu konceptu un risināt izglītības jautājumus moderni, kā arī šim laikam atbilstoši,” paudusi “Zvaigznāja klases” idejas autore A. Rakovska.

Siguldas 1. pamatskolas mūzikas skolotāja Evija Rozena ir pārliecināta, ka digitālās stacijas ieviešana mūzikas stundās padarīs tās interesantākās, radošākas un mūsdienīgākas. Turpmāk skolēniem būs iespēja aktīvāk iesaistīties stundas darbā, saņemot ieskatu mūsdienu mūzikas industrijas pasaulē. Bērni varēs radīt savu mūziku, gūt pirmās prasmes mūzikas producenta profesijā un atklāt sevī jaunus talantus.

Šis būs pirmais lielais solis mūsdienīgai mūzikas stundai un jauns pavērsiens mūzikas pedagoģijā Siguldas 1. pamatskolā, vēsta pašvaldība.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.