Menu
 

Siguldas Valsts ģimnāzijas skolnieces – erudītākās eksakto un dabaszinību konkursā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Baltijas Biomateriālu ekselences centra (BBCE) erudīcijas konkursā “BIO-GO-Higher” uzvarējusi Siguldas Valsts ģimnāzijas skolnieču komanda, balvā iegūstot iespēju mentora vadībā doties ceļojumā uz Vāciju un izmēģināt spēkus biomateriālu izstrādē Fridriha Aleksandra Erlangenas Nirnbergas universitātes Biomateriālu centrā, informēja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Sabiedrisko attiecību departamentā.

Otro vietu konkursā izcīnīja Rīgas 64. vidusskolas, bet trešo – RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēnu komanda. Septembrī konkurss tiks izsludināts piekto reizi, aicinot skolēnus mēroties zināšanām un cīnīties par ceļojumu uz Šveici. 

“BIO-GO-Higher” mērķis ir stiprināt skolēnu zināšanas inženierzinātnēs un dabaszinībās, kā arī vairot viņu interesi par implantmateriālu izmantošanu medicīnā. Konkursā piedalās 10. un 11. klases skolēni. Uzdevumus izstrādā un vērtē BBCE partnerorganizāciju – RTU, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU), Latvijas Organiskās sintēzes institūta (OSI) un RSU Stomatoloģijas institūta – zinātnieki, bet tā norisi atbalsta uzņēmumi un organizācijas, kas ir ieinteresētas STEM izglītības veicināšanā.

Kopumā dalībai konkursā pieteicās 56 komandas, no kurām 20 spēcīgākās sāka cīņu četrās attālinātās kārtās, mācību gada laikā risinot fizikas, ķīmijas, bioloģijas un medicīnas uzdevumus. Konkursā uzvarēja komanda, kas, izpildot visu kārtu uzdevumus, saņēma lielāko punktu skaitu, informēja rīkotāji.

Šāgada konkursā visās kārtās līderos izvirzījās četras skolas. Pirmajā kārtā, kas bija veltīta fizikai, visaugstākos rezultātus uzrādīja Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas, Siguldas Valsts ģimnāzijas un Rīgas 64. vidusskolas skolēnu komandas. Otrajā kārtā, kur skolēni meklēja atbildes uz ķīmijas uzdevumiem, uzvarēja Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas, Siguldas Valsts ģimnāzijas un RTU Inženierzinātņu vidusskolas komandas. Trešajā – bioloģijas – kārtā līderos bija RTU Inženierzinātņu vidusskolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas un Rīgas 64. vidusskolas skolēni.

Pēdējā kārta bija veltīta medicīnai, arī tajā uzvarēja Siguldas Valsts ģimnāzijas, Rīgas 64. vidusskolas un RTU Inženierzinātņu vidusskolas komandas.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.