Menu
 

Aicina piedalīties Digitālās nedēļas aktivitātēs Siguldas novadā

  • Autors:  Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvalde
Ilustrācija - sigulda.lv Ilustrācija - sigulda.lv

Visā Latvijā no 13. līdz 18. maijam tiek piedāvāta plaša klātienes un tiešsaistes pasākumu programma ikgadējās informatīvi izglītojošās kampaņas “Digitālā nedēļa 2024” ietvaros. Dažādas organizācijas un to partneri rīko bezmaksas seminārus, vebinārus un praktiskas apmācības. Arī Siguldas novada pašvaldība aicina novada iedzīvotājus būt aktīviem, rast jaunas vai papildināt savas zināšanas digitālajā jomā, piedaloties Digitālās nedēļas aktivitātēs novadā.

14.maijā no plkst. 10.00 tiks nodrošināta iespēja apmeklēt individuālas konsultācijas un pilnveidot savas e-prasmes valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Raiņa ielā 3, Siguldā, un iegūt gan ieskatu, gan praktiskas iemaņas elektronisko pašapkalpošanās portālu lietošanā. Tā ir iespēja ikvienam novada iedzīvotājam papildināt zināšanas par latvija.gov.lv un e.sigulda.lv piedāvātajām funkcijām – autorizēšanās portālā, e-pakalpojuma pieteikšana, e-adrese izveide un funkcionalitāte, kā arī citi interesējoši jautājumi par valsts un pašvaldības sniegtajām iespējām un dažādo pakalpojumu klāstu. Dalība pasākumā iepriekš jāpiesaka, zvanot uz tālruņa numuru 66956193 vai rakstot uz e-pasta adresi inese.grinvalde[at]sigulda.lv.

17.maijā plkst. 14.30 Siguldas novada bibliotēka aicina pievienoties nodarbībai “Iepazīsti bibliotēku datubāzes” un iegūt prasmes informācijas meklēšanā Latvijas Nacionālās bibliotēkas tiešsaistes abonētajās datubāzēs un digitālajās kolekcijās, atrodot sev interesējošo rakstu presē. Papildus interesentiem būs iespēja uzzināt, kā atrast atbildes enciklopēdiskos resursos, vārdnīcās un arhīva materiālos, kā atrast Latvijas, reģionālo un novadu laikrakstu arhīvu. Tāpat  tiks sniegtas zināšanas par to, kā atrast un noklausīties vēsturiskos skaņu ierakstus, ieskatīties Dziesmu svētku krātuvē, apskatīt Latvijas industriālo mantojumu un foto kolekciju “Zudusī Latvija”. Nodarbība paredzēta plašam interesentu lokam, pieaugušajiem, pensionāriem un vidusskolēniem. Dalība pasākumā iepriekš jāpiesaka, zvanot uz tālruņa numuru 67973258 vai rakstot uz e-pasta adresi ineta.godiga[at]sigulda.lv.

17.maijā no plkst. 15.30 līdz 17.30 Siguldas Tehnoloģiju izglītības centrs Raiņa ielā 3, Siguldā, pedagogiem un izglītības speciālistiem rīko dizaina darbnīcu par efektīvu tehnoloģiju lietojumu mācību procesā, kurā varēs kopīgi izpētīt un izstrādāt inovatīvus veidus, kā integrēt tehnoloģijas mācību stundās, lai padarītu mācīšanos gan aizraujošu, gan efektīvu. Darbnīca būs atvērta platforma, kurā tiks veicināta sadarbība, pieredzes apmaiņa un radoša domāšana. Dalībnieki, izmantojot dizaina domāšanas stratēģijas, tiks aicināti domāt par to, kā tehnoloģijas var papildināt un uzlabot mācību procesu, uzlabojot skolēnu mācīšanās pieredzi un veicinot izglītības inovācijas. Dalībnieki ne tikai apgūs jaunas prasmes, bet arī varēs tūlītēji pielietot iegūto zināšanu bāzi savā ikdienas darbā. Tālrunis uzziņām: 22137795.

Digitālā nedēļa Latvijā tiek organizēta “ALL Digital Weeks 2024” (#ADWeeks2024) ietvaros un Latvijā noritēs jau 15. reizi. Nāc un radi sev jaunas vai papildini esošās digitālās prasmes bezmaksas semināros, vebināros un praktiskās apmācībās visās sev interesējošās jomās. Ar pasākumu katalogu var iepazīties tīmekļvietnē www.eprasmes.lv.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.