Menu
 

Pierīgā degusi dzīvojamā māja, šķūnis, atkritumi un kūla Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis ap 50 izsaukumu. Skaitliski lielākā daļa bijusi ceturtdien un piektdien, kad glābēji aizvāca vairāk nekā 30 spēcīgo vēja brāzmu nogāzto koku un arī vienu atrautu mājas jumta konstrukciju.

Četru dienu laikā reģistrēti arī deviņi kūlas un meža zemsedzes degšanas gadījumi, informēja VUGD. Lielākais no tiem – svētdien pēcpusdienā Bsabītes novada Salas pagastā, kur uguns bija izplatījusies vairāk nekā viena hektāra lielā teritorijā. Savukārt sestdien Babītes novada Vīkuļos sausā zāle degusi 1500 m2 lielā platībā.

Trīs kūlas un meža zemsedzes ugunsgrēki reģistrēti Jūrmalā (400, 150 un 5 m2), divi – Ropažu novadā (300 un 20 m2), pa reizei – Stopiņu novada Dreiliņos (200 m2) un Ādažu novada Āņos (100 m2).

Liekākais ugunsgrēks ēkās noticis svētdien pēcpusdienā Ikšķilē – tur dega divstāvu ar ķieģeļiem apšūta koka guļbūves dzīvojamā māja pilnā 120m2 platībā. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts pēc piecu stundu darba, cietušo negadījumā nav.

Vēl Jelgavas ielā Olainē dedzis šķūnis 14 m2 platībā, bet Jūrmalā, Ādažu novada Kadagā un Dreiliņos – atkritumi. Jāņa Pliekšāna ielā Jūrmalā piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā arī bija aizdedzies elektrības sadales skapis.

Jau ziņots, ka sestdien no Daugavas Salaspils novadā tika izcelts bojā gājis cilvēks. Izsaukuma pieteicējs bija pamanījis, ka cilvēks no ūdens motocikla iekritis upē. Glābēji notikuma vietā sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem pārmeklēja Daugavas gultni un krastus un izcēla bojāgājušo cilvēku no ūdens. Bojāgājušā mirstīgās atliekas tika nodotas Valsts policijai.

Piektdien Saldus ielā Jūrmalā VUGD darbinieki ar absorbenta palīdzību savākuši 4 m2 platībā no vieglās automašīnas izlijušu degvielu. Kā arī ceturtdien piedalījušies traģiskās autoavārijas seku novēršanā uz Jelgavas šosejas pie Jaunolaines, kur dzīvību zaudēja viens cilvēks.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.