Menu
 

Ceļu satiksmes negadījumā Mārupes novadā cietuši septiņpadsmit, bet bojā gājuši divi cilvēki (papildināta)

  • Autors:  LETA/Apriņķis.lv
Ilustrācija - Latvijas Valsts ceļi Ilustrācija - Latvijas Valsts ceļi

Svētdienas vakarā ceļu satiksmes negadījumā Mārupes novadā cietuši 17 cilvēki, bet bojā gājuši divi cilvēki, pavēstīja Valsts policijā.

Policija informē, ka svētdien ap plkst.17 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Mārupes novadā, Salas pagastā uz autoceļa A10 noticis ceļu satiksmes negadījums - automašīnas "Mercedes-Benz" un autobusa "VDL" sadursme. 

Negadījumā dzīvību zaudēja automašīnas vadītājs un pasažieris. Negadījumā cietuši 18 cilvēki no autobusa, viņu vidū arī autobusa vadītājs. Uz laiku satiksme bija bloķēta, bet pašlaik tā ir atjaunota.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka notikuma vietā konstatēts, ka vieglajā automašīnā iespiesti divi bojāgājušie, kurus ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja. 

Autobusa pasažieriem palīdzību sniedza Neatliekamās medicīniskās palīzības dienesta (NMPD) mediķi. 

Ugunsdzēsēji sakārtoja ceļa braucamo daļu, lai pa autoceļu varētu atjaunot satiksmi un darbu notikuma vietā noslēdza plkst.19.30.

NMPD aģentūra LETA noskaidroja, ka pēc ceļu satiksmes negadījuma ar dažāda rakstura traumām NMPD mediķi kopumā slimnīcā nogādāja 17 cietušos, tostarp trīs bērnus. 

Bērni hospitalizēti ar salīdzinoši vieglākām traumām. Savukārt pieaugušie lielākoties guvuši vidēji smagas traumas, savukārt diviem cietušajiem traumas bija vērtējams kā ļoti smagas. Divi cilvēki gāja bojā, mediķiem glābt viņus vairs nebija iespējams. 

Kopumā notikuma vietā strādāja 13 mediķu brigādes.

Kopumā kopš piektdienas Rīgas reģionā reģistrēti 157 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietis 31 cilvēks un divi gājuši bojā, liecina Valsts policijas informācija. Cietušo vidū ir četri gājēji, trīs velosipēdisti un viens elektrisko skrejriteņu vadītājs.

Nedēļas nogalē Rīgā un galvaspilsētas apkārtnē aizturēti 13 transporta līdzekļu vadītāji alkohola reibumā un viens narkotisko vielu iespaidā. Pieciem dzērājšoferiem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, bet astoņi tiks saukti pie kriminālatbildības. Vienam pieķertajam šoferim konfiscēs transportlīdzekli, bet septiņos gadījumos tiks piedzīta tā vērtība.

Pēdējo triju dienu laikā Rīgas reģionā sastādīti 90 administratīvā pārkāpuma protokoli par braukšanas ātruma pārsniegšanu, kā arī reģistrētas trīs zādzības no mājokļa un viena laupīšana.

(papildināta ar 10.-12.rindkopu)

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.