Menu
 

Pierīgā degusi meža zemsedze, sausā zāle, kūdra, traktors un ledusskapis Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nedēļas nogalē Pierīgas novados un Jūrmalā darba pilnas rokas bija Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem. Saņemti divi duči izsaukumu, puse no tiem – par ugunsgrēkiem, lielākoties meža zemsedzes degšanas gadījumiem.

Lielākais ugunsgrēks reģistrēts piektdien pēcpusdienā Garkalnes novada Sužos, kur meža zemsedze dega divu hektāru platībā, un uguns nodzēšanai bija nepieciešamas piecas stundas, informēja VUGD.

Meža zemsedze degusi arī Garkalnes novadā pie dzelzceļa stacijas (800 m2), Mārupes novada Skultē (60 m2), Bīriņu ielā Saulkrastos (10 m2) un Viestura ielā Jūrmalā. Dauguļu ielā Ulbrokā līdz ar mežu (10 m2) dedzis arī traktors.

Sausās zāles degšanas gadījumi Pierīgā reģistrēti Baldones novada Baložlapsās (400 m2), Mārupes novada Liepsalās (200 m2) un Dzirnavu ielā Jūrmalā (25 m2), bet degošu kūdru nācies dzēst Olaines novada Medemciemā (50 m2) un Nometņu ielā Jūrmalā.

Vēl daudzdzīvokļu mājā Pirmajā ielā Ādažos svilis uz plīts atstāts piededzis ēdiens, bet Skolas ielā Jūrmalā – mežā pamests ledusskapis.

Svētdien VUGD saņēma divus izsaukumus saistībā ar atpūtu pie ūdens. No Carnikavas tika ziņots par kādu cilvēku, kas iepeldējis jūrā un pazudis no skata, bet no Zvejniekciema – par laivu, kas iepūsta jūrā. Tomēr abos gadījumos cilvēki laimīgi nokļuva krastā, un glābēju palīdzība nebija nepieciešama.

Vēl pirms VUGD darbinieku ierašanās piektdien Talsu šosejā Jūrmalā tika novērsta gāzes noplūde no virszemes gāzes vada drošības ventiļa – to saviem spēkiem paveica vērīgie iedzīvotāji.

Piektdien Ikšķilē glābēji palīdzējuši kādam vīrietim, kurš bija cietis traktora avārijā. Nolūzuši koki no ceļa braucamās daļas aizvākti Baldones novada Vīgantos, Olaines novadā uz Rīgas apvedceļa, Ropažu novada Bajārkrogā, Rīgas gatvē Ādažos un Rožu prospektā Berģos.

Nurmižu ielā Siguldā un Jomas ielā Jūrmalā VUGD darbinieki atbrīvojuši zem mājas jumta pārseguma iesprūdušus putnus, bet Siguldas novada Peltēs – putnu, kas bija iesprūdis metāla caurulē. Savukārt Sūnu ielā Jūrmalā no koka nocelts un saimniekam nodots kaķis.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.