Stēvija – veselībai un veselīgākam dzīvesveidam
- Publicēts Atpūta
- Autors: Laila Zālīte, “Apotheka” sertificēta farmaceite.
- Komentāri
Lai gan stēviju jau vairākus gadu simtus senā pagātnē Dienvidamerikas reģiona indiāņu ciltis izmantojušas tējas saldināšanai un arī ārstniecībā, Eiropā oficiāli kā pārtikas saldinātāju to atļauts izmantot tikai kopš 2011. gada. Pateicoties stēvijas pozitīvajām īpašībām, mūsdienās tā kļūst arvien iecienītāka – to izmanto ne tikai kā dabīgo cukura aizstājēju, bet arī kosmētikas līdzekļu ražošanā. Kādos gadījumos būtu ieteicams cukuru aizstāt ar stēviju un kādas ir stēvijas pozitīvās īpašības?