Menu
 

Ķekavas novadā mācības 1. klasē uzsāks 345 bērni

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Septembrī Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādēs mācības uzsāks  2712 skolēni, tostarp 345 pirmklasnieki. Kopā jaunajā mācību gadā atvērtas 13 pirmās klases četrās Ķekavas novada pašvaldības skolās un vienā privātajā izglītības iestādē, liecina pašvaldības aprēķini.

Mācības turpinās vai no jauna uzsāks arī vairāk nekā 900 profesionālās ievirzes izglītības iestāžu audzēkņu, no tiem 218 Ķekavas Mākslas skolā, Ķekavas Mūzikas skolā – profesionālās ievirzes programmā 262 audzēkņi, sagatavošanas klasē 43 un interešu izglītībā 50, bet vairāk nekā  350 jauniešiem apmeklēs Ķekavas novada sporta skolu.

Savukārt Ķekavas novada pedagogu saimei pievienosies 39 jauni pedagogi. Jau ziņots, ka jaunajā mācību gadā izglītības process Ķekavas novada bērnudārzos, skolās un profesionālās  izglītības iestādēs noritēs klātienē, izņemot Ķekavas un Baložu vidusskolu 7.-12. klases, kuru audzēkņiem mācības plānotas daļēji attālinātas.

Daļēji attālinātās mācības katrā vidusskolā notiks atbilstoši izglītības iestādes apstiprinātajai kārtībai. Tā, piemēram, Ķekavas vidusskolā 7.-12. klases audzēkņi mācīsies trīs dienas klātienē un divas attālināti, bet Baložu vidusskolā – četras  dienas klātienē un viena attālināti.

Kā informē Izglītības, kultūras un sporta pārvalde, Ķekavas novada pašvaldības skolās Zinību diena 1.septembrī tika atzīmēta ar svinīgajiem pasākumiem. Ņemot vērā ar Covid -19 saistītos noteiktos drošības un pulcēšanas prasības, šogad svinības Ķekavas novada skolās noritēs citādāk, nekā ierasti. Lai pirmsskolniekiem dāvātu prieku par skolas gaitu uzsākšanu,  abās vidusskolās svinīgie pasākumi notiks skolu pagalmos tikai 1. klašu bērniem, kur būs atļauts piedalīties arī vecākiem.

Kā galvenā skolu prioritāte 2020./2021.mācību gadā būs mācību procesa nodrošināšana ievērojot Covid-19 infekcijas izplatības ierobežojumus un kompetenču pieejas ieviešana 1., 4., 7. un 10. klasēm. Ķekavas vidusskola un Daugmales pamatskola ir darbojusies kā projekta “Kompetenču pieeja mācību procesā” pilotskola, tādēļ jaunā mācību pieeja jau ir iepazīta, savukārt pārējās  izgltības iestādes ir iepazinušās ar Ķekavas vidusskolas un Daugmales pamatskolas pieredzi un ieteikumiem, lai veiksmīgi uzsāktu kompetenču pieejas ieviešanu arī savās skolās.

Ķekavas novadā ir četras pašvaldības vispārējās izglītības iestādes – Ķekavas vidusskola, Baložu vidusskola, Daugmales pamatskola, Pļavniekkalna sākumskola, - un trīs profesionālās ievirzes skolas – mākslas, mūzikas un sporta skola, kā arī pieci bērnudārzi un pirmsskolas izglītības grupas pie divām skolām.

Kopumā Ķekavas novadā septembrī mācības uzsāks 2712 bērni, kas ir par 200 bērniem vairāk kā pērn. Bet 1. klasē sāks mācīties 345 audzēkņi, kas ir par 55 bērniem vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.