Menu
 

ZAAO uzsāk līgumu slēgšanu par atkritumu apsaimniekošanu Sējas pagastā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

29.septembrī Saulkrastu novada domes sēdē pieņemts lēmums, ka no 2022. gada 1. janvāra visā Saulkrastu novadā, arī Sējas pagastā, atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus sniegs pašvaldību uzņēmums SIA ”ZAAO” (ZAAO), kas līgumus par atkritumu apsaimniekošanu ar Sējas pagasta iedzīvotājiem un uzņēmumiem sāk slēgt no šā gada 1. novembra.

Kā informēja uzņēmumā, līgumu var pieteikt pa tālruni 64281250 (taustiņš 4), rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. (jānorāda pakalpojuma sniegšanas adrese, līgumslēdzējs, kontaktinformācija) vai aizpildot pieteikumu uzņēmuma mājaslapā www.zaao.lv, sadaļā “Pieteikt pakalpojumu”. Līguma parakstīšana notiks pa pastu vai ar elektronisko parakstu.

Atbilstoši valstī aktuālajiem epidemioloģiskās drošības noteikumiem tiks rīkotas arī izbraukuma līgumu slēgšanas dienas Sējas pagastā:
- Sējas pagasta pārvaldes ēkā “Jēņi”, Loja, Sējas pagasts, 23.novembrī plkst. 9.00–14.00 un 25. novembrī plkst. 14.00–19.00
- “Ezeriņi” (bibliotēka), Pabaži, Sējas pagasts, 23.novembrī plkst. 14.30–18.00 un 25. novembrī plkst. 9.00 – 13.00
- “Ainavas” (bibliotēka), Sēja, Sējas pagasts, 29.novembrī plkst. 10.00-13.00.

Noslēdzot līgumu ar ZAAO, klienti atkritumu konteinerus saņems bezatlīdzības lietošanā; par konteineru piegādi ZAAO informēs, atsūtot īsziņu (SMS) uz klienta norādīto tālruņa numuru. Klienti saņems arī individuāli izveidotu atkritumu konteineru tukšošanas grafiku – kalendāru. Turklāt ZAAO klientiem sadarbības laikā būs pieejami vairāki SMS pakalpojumi (informācijas saņemšana gan par plānoto konteinera tukšošanu, gan iespēja saņemt ziņu pēc konteinera iztukšošanas, kā arī informācija par aktuālajiem pakalpojumiem un akcijām).

Lai iedzīvotājiem būtu iespēja samazināt maksājumus par nešķirotu atkritumu apsaimniekošanu, ZAAO nodrošinās infrastruktūru šķiroto atkritumu nodošanai – būs pieejami vairāki šķiroto atkritumu nodošanas jeb EKO punkti pie daudzdzīvokļu mājām un publiski pieejamās vietās, kā arī sašķirotos atkritumus varēs nodot tuvākajos EKO laukumos Saulkrastos un Raganā.

ZAAO norāda, ka atkritumu izvešanas maksa Sējas pagastā būs tāda pati kā Saulkrastu pilsētā un Saulkrastu pagastā. Saulkrastu novads līdz plānotajām izmaiņām atkritumu apsaimniekošanas reģionos atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas valsts plānā noteiktajam atrodas Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģionā, un nešķirotie sadzīves atkritumi pēc to savākšanas jānogādā noglabāšanai poligonā “Getliņi”.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.