Menu
 

Mārupes domes sēdē apstiprināts Jaunmārupes siltumenerģijas apgādes pakalpojumu pagaidu tarifs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

1.augustā Mārupes novada pašvaldības domes ārkārtas sēdē apstiprināts Jaunmārupes ciema siltumenerģijas apgādes pakalpojumu pagaidu tarifs 159,76 eiro bez PVN 12% apmērā par megavatstundu (MWh). Pagaidu tarifs ir spēkā no 2023.gada 26.jūnija līdz 31.augustam, informē pašvaldībā.

Ārkārtas domes sēdē lemts arī slēgt siltumapgādes pakalpojuma līgumu ar SIA “Industry Service Partner” par siltumenerģijas pakalpojuma sniegšanu Jaunmārupes ciema centralizētās siltumapgādes sistēmas siltumenerģijas lietotājiem, nosakot tā spēkā stāšanās laiku no siltumenerģijas avota (katlumājas) pieņemšanas ekspluatācijā akta parakstīšanas dienas.

Atbilstoši līgumam uzņēmums par saviem līdzekļiem izbūvēs jaunu katlumāju, kas siltumenerģiju ražos, izmantojot atjaunojamos energoresursus - šķeldu un granulas -, nodrošinot pieslēgumu SIA “Mārupes komunālie pakalpojumi” piederošajai Jaunmārupes ciema siltumenerģijas apgādes sistēmai. Projekta aptuvenās izmaksas ir 2,3 miljoni eiro, vēsta pašvaldībā.

Katlumāju paredzēts novietot blakus Jaunmārupes stadionam Īvju ielā, līdz katlumājas novietnei par pašvaldības budžeta līdzekļiem izbūvējot servitūta ceļu. Jaunā katlumāja jānodod ekspluatācijā ne vēlāk kā līdz 2024.gada 29.martam. Lai nodrošinātu pakalpojuma nepārtrauktību, līdz katlumājas nodošanai ekspluatācijā uzņēmums izmanto pagaidu risinājumu. 

Līdz brīdim, kamēr siltumapgādes tarifus apstiprinās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, siltumenerģija tiks piegādāta par tarifu, ko ir apstiprinājusi pašvaldības dome, atzīmē pašvaldības pārstāvji.

Kā iepriekš vēstīts, siltumenerģijas ražotājs SIA “Sabiedrība Mārupe”, kas nodrošināja pašvaldības administratīvajā teritorijā ietilpstošo Jaunmārupes ciemu ar siltumenerģiju, atteicās no šī pakalpojuma sniegšanas ar 2023.gada 1.jūniju, līdz ar to pašvaldībai bija jārod cits risinājums, lai nodrošinātu Jaunmārupes ciema galalietotājus ar siltumenerģiju. 2022.gadā pašvaldība apzināja komersantus, kas varētu uzsākt siltumenerģijas ražošanu un piegādi Jaunmārupes ciema iedzīvotājiem. Apkopojot un kopā ar piesaistīto ekspertu izvērtējot iesniegtos piedāvājumus, par izdevīgāko piedāvājumu ar zemākajām investīcijām un labāko tehnisko risinājumu tika atzīts SIA “Industry Service Partner” piedāvājums.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.