Menu
 

Ķekavas novada dome apstiprinājusi Ķekavas pilsētas un Baldones pilsētas karogus

  • Autors:  Kekava.lv
Ilustrācija - kekava.lv Ilustrācija - kekava.lv

23.novembrī Ķekavas novada dome apstiprināja Ķekavas novada Ķekavas pilsētas un Baldones pilsētas karogus.

Ķekavas pilsētas karogs ir vertikāli skaldīts ar mākoņu griezumu: zils un balts. Zilā laukā zelta astoņstaru zvaigzne, kas ir pilsētas simbols.. Karogs krāsu dalījums zils ar baltu sasaucās ar Ķekavas pilsētas ģerbonī redzamo grezno līkumoto līniju, kas asociatīvi saistās ar upes Ķekava tecējumu. Karogs simboliski saistās ar Ķekavas vēsturi un vārda izcelsmi. Nosaukums Ķekava ir cēlies no senindoeiropiešu valodā “kek”- nozīmē “liekt, līks”, bet “av(e)”- “mitrināt, aprasināt, tecēt”.

Zilā laukā stilizēts sudraba apļveida ceļu krustojums, kas simbolizē Ķekavas pagasta ģerbonī redzamā vainaga motīva. Augšējā labajā stūrī zelta astoņstaru zvaigzne.

Asociatīvi saistās ar nepārtrauktu kustību, attīstību, loģistiku un krustceļu motīvi. Atvērts aplis ar četrām izejām uz visām debesu pusēm.

Baldones pilsētas karogs ir vertikāli skaldīts: balts un zils. Karoga vidū pilsētas ģerbonis pilnās krāsās. Baldones karoga vidū redzams Baldones ģerbonis sudraba laukā sarkanā vāvere, ar dabīgas krāsas priežu čiekuru ķepās. Galvā – zilā laukā trīs zelta pilieni. Atsauce uz Baldones vēsturi, kā atpūtas un dziedniecības vietu, kas ir slavena ar saviem sēravotiem. Baldones sanatorijas parkā izveidotā sērūdens strūklaka vāverīte ir kā tēls ar ko pilsēta asociējas. Priežu čiekurs simbolizē bagātīgos priežu mežus ap pilsētu.

Baldones pilsētai iepriekš nebija savs karogs, tāds bija tikai Baldones novadam, un tajā redzamās krāsas zils, balsts un zils, kas Ukrainas kara apstākļos raisa asociācijas ar agresorvalsti. Tādēļ veidojot pilsētas karogu, tika izmantotas baltā un zilā krāsa, lai neraisītos tiešas vizuālas asociācijas ar Baldones novada karogu. Baldones novads kā vienība nepastāv, tādēļ novada izstrādātā simbolika nav lietojama.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.