Menu
 

Saeimas komisijas vadītājs: Pašlaik varam atļauties īstenot VM plānu Covid-19 drošības pasākumu mazināšanai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pašlaik Latvijā varam atļauties īstenot Veselības ministrijas (VM) piedāvāto plānu Covid-19 drošības pasākumu mazināšanai, šādu viedokli šorīt LTV "Rīta panorāmā" pauda Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītājs Andris Skride (AP).

Skride atzina, ka slimnīcās Covid-19 pacientu skaits joprojām ir liels, turklāt slimo daudzi mediķi, īpaši medmāsas un to palīgi, tomēr VM piedāvātais plāns esot izdiskutēts ar mediķu organizācijām un to varot atļauties īstenot.

Savukārt ģimenes ārsts Ainis Dzalbs intervijā TV3 pauda nostāju, ka soļi ierobežojumu mazināšanas virzienā jāsper tikai tad, kad saslimstība tiešām sāks mazināties, kas varētu liecināt, ka virzāmies pūļa imunitātes sasniegšanas virzienā. Pašlaik dažas nedēļas tomēr vēl būtu jāpagaida, vērtēja mediķis.

Dzalbs ir rezervēts arī pret sertifikātu atcelšanu. Viņš uzsvēra, ka sertifikāts nav dokuments, kas liecinātu, ka cilvēks nevar saslimt ar Covid-19, tomēr vakcinēšanās nozīmē to, ka vairumā gadījumu slimības gaita vakcinētajām personām būs daudz vieglāka nekā nevakcinētajām.

Runājot par masku nēsāšana skolās, Skride, kurš ir arī praktizējošs mediķis, uzsvēra, ka maskas ir efektīvs aizsardzības līdzeklis un tās vajadzētu turpināt lietot, attiecīgi viņš domā, ka masku lietošanas prasība daudzviet tiks saglabāta arī no aprīļa.

Skride atzīmēja, ka pēdējie mediķu novērojumi liecinot, ka Covid-19 izraisošais vīruss būtiski ietekmē ne vien cilvēku plaušas, bet arī sirds veselību, tāpēc viņš mudināja cilvēkus joprojām vakcinēties.

Kā ziņots, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) izskatīšanai tuvākajā Ministru kabineta (MK) sēdē virzīs Covid-19 izplatības ierobežošanai noteikto drošības pasākumu mazināšanas plānu, par kuru 10.februārī konceptuāli vienojās valdību veidojošās partijas.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.