Menu
 

Latvijas 3x3 basketbola līgas "Top Gun" vasaras sezonas finālā "Ķekava" pārspēj "Mārupi"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Brīvdienās iepirkšanās un izklaides centrā “Akropole” valsts labākie 3x3 basketbolisti sacentās Latvijas 3x3 basketbola līgas “Top Gun” vasaras sezonas finālturnīrā. Vīru turnīra finālspēlē zem "Ķekavas" karoga spēlējošie Latvijas izlases vīri uzvarēja "Mārupi". Mārupes komandai otrā vieta arī dāmu turnīrā.

Sestdien “Akropolē” notika grupu turnīru spēles, kurās piedalījās vasaras posmu labākās vīriešu. Savukārt svētdien norisinājās izslēgšanas spēles vīriešu komandām, kā arī sieviešu vienību turnīrs. Gan dāmu, gan vīriešu komandas cīnījās par naudas balvu. Kopējais balvu fonds bija 4800 eiro, informēja Latvijas Basketbola savienībā.

Vīru turnīra ceturtdaļfinālā "Ķekavas" komanda ar Latvijas izlases spēlētājiem Agni Čavaru, Edgaru Krūmiņu, Kārli Lasmani un Artūru Strēlnieku sastāvā pārliecinoši pieveica Rīgas Stradiņa universitāti 21:7, bet pusfinālā – Latvijas Universitāti 21:8. "Mārupe" pa ceļam uz finālu uzvarēja "3x3 Jelgava" komandu (Latvijas izlases otrto sastāvu) 21:14 un “Saldus” vienību 21:15.

Finālā, kā jau bija gaidāms, pārāki izrādījās ķekavieši – 22:12. Par vīriešu turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Niku Višņēviču ("Mārupe")

Dāmu turnīra finālspēle "3x3 sievietes" (Baiba Eglīte, Kristīna Petermane, Enija Ķīvīte un Ieva Veinberga) tikai pašā mača izskaņā pārspēja "Mārupi" (21:17). Cīņā par 3. vietu "Daugavpils Universitāte" ar 18:14 pieveica "Jelgavu". Vērtīgākās spēlētājas balvu saņēma Enija Ķīvīte.

“Top Gun” sešos vasaras posmos piedalījās 28 vīriešu komandas no 16 pilsētām un pašvaldībām, kā arī 14 sieviešu komandas, tai skaitā divi kvarteti no Lietuvas. Vīriešu konkurencē divos posmos uzvarēja “Ķekava”, ko pārstāvēja Latvijas izlases spēlētāji, bet pa reizei triumfēja Saldus, Madonas, Mārupes un Jelgavas komandas. Kopumā vasaras turnīri pulcēja 140 basketbolistus.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.