Menu
 

Apturētas visas Florbola savienības un Handbola federācijas rīkotās sacensības, kā arī daļa Basketbola savienības rīkoto turnīru

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 21.oktobra līdz 14.novembrim tiek apturētas visas Latvijas Florbola savienības rīkotās un saskaņotās sacensības, trešdien vakarā informēja federācijā.

Lēmums pieņemts saskaņā ar trešdien pieņemtajiem grozījumiem Ministru kabineta 2021. gada 28. septembra noteikumos Nr. 662 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" un grozījumiem Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojumā Nr. 720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" no 2021. gada 21. oktobra līdz 2021. gada 14. novembrim tiek apturētas visas Latvijas Florbola savienības rīkotās un saskaņotās sacensības.

Latvijas Handbola federācija informē, ka no ceturtdienas ir pārtraukti treniņi klātienē un visas sacensības, tajā skaitā Baltijas Handbola līga, Latvijas čempionāts sievietēm, “Synottip” virslīgas čempionāts vīriešiem, kā arī bērnu un jauniešu čempionāti.

Savukārt Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde noteikusi, ka no 21.oktobra līdz 15.novembrim “Pafbet” Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas un Baltijas (sieviešu) Basketbola līgas elites grupas spēles notiek bez skatītāju klātbūtnes, kā arī tiek apturēti Latvijas Sieviešu basketbola līgas B grupas, “Ramirent” Nacionālās basketbola līgas, Reģionālās basketbola līgas un Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempionāti, kā arī Latvijas kausa izcīņa. Šajā laikā paredzētās spēles pārceltas uz vēlāku laiku.

No 21. oktobra līdz 14. novembrim klātienē būs atļautas komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu sporta sacensības, kurās piedalās tikai profesionāli sportisti – personas, kurām noslēgts darba līguma un par nolīgto samaksu gatavojas sporta sacensībām un piedalās tajās.

Viens no atļautajiem izņēmumiem, kas varēs notikt klātienē, būs starptautisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļautās sporta sacensības, tai skaitā pirms sacensībām paredzētie oficiālie treniņi pieaugušo izlašu sportistiem, bet komandu sporta spēlēs – arī junioru izlašu sportistiem vecumā no 16 gadiem.

Kopumā sporta jomā līdz 14. novembrim ir atceltas visas sporta sacensības, kā arī visi sporta treniņi klātienē amatieriem visās vecuma grupās, kā arī interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu ietvaros, paredzot tikai atsevišķus izņēmumus pieaugušo izlašu un citu augsta līmeņa sportistu dalībai sporta treniņos un sacensībās. Vienlaikus arī turpmāk netiek ierobežotas individuālas fiziskās aktivitātes veselības saglabāšanai un uzlabošanai, ja tās norisinās ārtelpās un bez trenera.

(papildināta ar 3.rindkopu)

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.