Menu
 

Aptauja. Kā jūs rīkotos, ja Krievija iebruktu Latvijā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Lai gan pirmajās dienās pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā cilvēki ļoti aktīvi sprieda par to, kas būtu pirmās lietas, ko vajadzētu darīt iebrukuma gadījumā, un kam būtu jāsagatavojas, šobrīd, kā atzīst daudzi eksperti, cilvēki pamazām sāk pierast pie kara kaimiņvalstī.

Uldis

Protams, ka visi sekojam līdzi notikumiem Ukrainā. Kā rīkotos mēs paši? Lielu manevru iespēju jau nav, bet, tā kā tas nenotiks jau rīt, vēl ir laiks to apdomāt. Minimumu gan esam jau izdarījuši – pagrabs mums ir iztīrīts, lieka benzīna kanna arī nopirkta.

Kristīne

Man katrs rīts sākas ar ziņu noskatīšanos – kas ir noticis Ukrainā un arī tepat Latvijā. Man ir kontakti Kijevā, tā ka uzzinu par notikumiem arī no viņiem. Es jau no kara sākuma esmu apdomājusi, ko darīšu, ja kaut kas notiks pie mums. Man ir māja Francijā, tāpēc braukšu uz turieni.

Ināra

Notikumiem Ukrainā ļoti sekoju līdzi un jūtu līdzi ukraiņiem, un Krievju nosodu drausmīgi. Esmu dzimusi 1935. gadā, tā ka esmu karu piedzīvojusi un atceros to ar šausmām. Ja tas sāktos pie mums, es daudz ko nevarētu, jo šobrīd esmu jau 88 gadus vecumā, ar grūtībām pārvietojos.

Dagnija

Jā, mēs esam informēti par notikumiem Ukrainā. Ko mēs darītu? Vispirms es būtu šokā. Pēc tam noteikti uzzinātu par notikušo vairāk no medijiem un sekotu līdzi valdības norādījumiem, jo viņiem ir tās gudrās galvas, kā rīkoties šādā situācijā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.