Menu
 

Mārupieši uzvar futbola pirmajā līgā; ķekavietes atņem punktus līderēm, siguldietes gūst 15 vārtus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Nora Krevneva-Baibakova, "Riga FC Women" Foto - Nora Krevneva-Baibakova, "Riga FC Women"

Vārtu guvumiem bagātas spēles nedēļas nogalē aizvadījušas vairākas Pierīgas futbola komandas. Rekordistes šajā ziņā bija futbola kluba ”Sigulda” spēlētājas, kuras Sieviešu pirmās līgas mačā pretiniečus vārtos bumbu ieraidīja 15 reižu.

Nākotnes jeb Latvijas pirmās līgas turnīrā triju zaudējumu sēriju izdevies pārtraukt debitantiem Mārupes sporta centra futbolistiem. Patiecoties Dominika Norkusa precīzajam sitienam otrā puslaika sākumā, mārupieši viesos ar 1:0 pārspēja FK “Tukums 2000” dublieru komandu. Savukārt Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” vienība izbraukumā pret “Valmiera FC-2” nespēja nosargāt pirmajā puslaikā panākto 2:1 pārsvaru un zaudēja 2:3 (vārtus viesiem guva Marks Pačepko un Edgars Sajenko).

Pēc piecām kārtām Mārupes SC ar četriem punktiem tabulā ieņem devīto vietu, bet AFA “Olaine” ar vienu punktu ir priekšpēdējā 13.pozīcijā. Līderi ar 13 punktiem ir RFS-2 un sporta kluba “Super Nova” futbolisti.

Pirmo maču Latvijas trešās līgas jaunajā sezonā aizvadījuši JFK “Daugavpils”/Salaspils Futbola akadēmijas audzēkņi – Centra grupas spēlē viņi ar 4:1 pieveica “ASK Kadaga”/Ostas SK vienību. Uzvarētājiem divus vārtus guva Sandis Švans, pa vieniem Oļegs Ivanovs un Edgars Zemītis.

Sieviešu futbola līgas piektās kārtas spēlē Ķekavas kluba “Auda” futbolistes savās mājās uzņēma līderes “Riga FC Women” un pēc pirmā puslaika bija vadībā 2:0 – divu vārtu pārsvaru bija panākušas Sandija Jansone un Madara Vīgante. Diemžēl uzvaru ķekavietēm neizdevās nosargāt – rīdzinieces jau kompensācijas laikā panāca iznākumu 2:2, tomēr zaudēja pirmos divus punktus sezonā.

Krietni mazāk intrigas bija “RFS Women” un FK “Olaine” mačā. Olainietes pirmajā puslaikā ielaida tikai vienus vārtus, toties otrajā četrus – 0:5. “Audai” ir pieci punkti un piektā pozīcija tabulā, bet “Olainei” trīs punkti un sestā vieta astoņu klubu konkurencē.

Sieviešu pirmajā līgā pie uzvarām svētku nedēļas nogalē tika Olaines un Siguldas futbolistes. Olainietes savā laukumā ar 4:1 apspēlēja Rēzeknes BJSS vienību – ar “hettriku” izcēlās Megija Krastiņa, vēl reizi precīza bija Valērija Širina. Toties FK “Sigulda”/Vidzemes komanda, debitējot Krimuldas stadionā, pārtrauca divu zaudējumu sēriju ar sagrāvi 15:1 pār Liepājas Futbola skolas otro komandu. Džeina Eglīte viena pati iesita deviņus golus, pa divām reizēm bumbu vārtos raidīja Ance Katane, Linda Beāte Pimbere un Keita Eglīte. Līdzšinējās trijās spēlēs olainietēm ir seši un sigudietēm trīs punkti.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.