Menu
 

Par sasniegumiem olimpiādēs un konkursos godināti Olaines novada izglītojamie un pedagogi

  • Autors:  Olaines novada pašvaldības Izglītības un kultūras nodaļa
Foto – Intars Šupiņš, olaine.lv Foto – Intars Šupiņš, olaine.lv

23.maijā Olaines kultūras namā Olaines novada pašvaldības izglītības iestāžu izglītojamo un viņu pedagogu godināšanas pasākumā “Olimpiešu pēcpusdiena” par sasniegumiem valsts mācību priekšmetu olimpiādēs, valsts un starptautiska mēroga konkursos, Izglītības un zinātnes ministrijas atklātajās olimpiādēs, valsts un starptautiska mēroga profesionālās ievirzes konkursos un izstādēs tika godināti Olaines 1.vidusskolas, Olaines 2.vidusskolas, Olaines Mūzikas un mākslas skolas, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes Olaines Tehnoloģiju koledžas izglītojamie un pedagogi.

Ar atzinības rakstiem, naudas balvām un piemiņas veltēm tika sumināti 40 izglītojamie un 29 pedagogi, kā arī izglītības iestāžu direktori un vietnieki.

Par augstiem rezultātiem valsts mācību priekšmetu olimpiāžu 3.posmā (valsts posms), tika sumināts Olaines 2.vidusskolas skolēns Aleksandrs Razguļajevs, kurš krievu valodas valsts olimpiādē 10.-12.klasei ieguva 1.vietu, Olaines 1.vdusskolas skolniece Lauma Apine par iegūtu 3.pakāpi bioloģijas valsts olimpiādē 9.-12.klasei. Olaines 2.vidusskolas skolēns Artjoms Cvetkovs krievu valodas valsts olimpiādē 8.-9.klasei tika sveikts par iegūto 3.vietu, savukārt Olaines 1.vidusskolas skolēns Daniēls Orskis šajā olimpiādē ieguva atzinību.

Olaines 2.vidusskola var lepoties ar 6.klases skolēnu Daniilu Tamanu un 12.klases skolnieci Valentīnu Inkinu, kuri tika sumināti par iegūto 1.vietu 25.atklātajā Latvijas skolu tehnoloģiju un dizaina olimpiādē “Ezītis miglā”.

Liels prieks par augstiem sasniegumiem valsts konkursos arī Olaines Mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem. Par iegūto 1.vietu Valsts konkursā kokles spēlē tika sveiktas Dora Zellāne un Amēlija Ivanova, savukārt par iegūto 2.vietu – Marta Kalniņa. Olaines Mūzikas un mākslas skolas audzēknis Edvards Eglītis Valsts konkursā sitaminstrumentu spēlē ir ieguvis 3.vietu. Augsti panākumi arī IV Starptautiskajā akordeonu spēles konkursā “Concord of sounds 2024”, kur Agnese Linde ieguva 1.vietu.

Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu izstāde – konkurss “Saules ritmi”, kuru rīkoja Valsts izglītības satura centrs, tika organizēts vairākās kārtās. Par labiem rezultātiem 2.kārtā tika sumināti gan Olaines 1.vidusskolas skolēnu individuālie darbi, gan Olaines Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbi, kā arī Olaines 2.vidusskolas individuālie darbi un kopdarbs. 1.vietu šajā izstādē – konkursā ieguva Olaines 1.vidusskolas 9.klases skolēns Ēriks Klievēns, Olaines 2.vidusskolas 10.klases skolniece Jekaterina Pavlova un Olaines 2.vidusskolas skolnieču Marijas Prohorovas un Alinas Mihailovas kopdarbs (7. un 8.klases).

Jau vairākus gadus, Olaines novada izglītojamie gūst ievērojamus panākumus dažādos starptautiska mēroga konkursos un izstādēs. Šogad uz 52.Starptautisko bērnu mākslas izstādi – konkursu “Lidice 2024” Čehijas posmu tika nosūtīti četri mūsu novada izglītojamo darbi. Olaines 2.vidusskolas 5.klases skolnieces Marijas Boksboimas un Olaines Mūzikas un mākslas skolas 7.klases audzēknes Katrīnas Eidukas darbs tika apbalvots ar atzinības rakstu.

Pasākumā tika godināti arī tautas deju kolektīvi: Jaunolaines Kultūras nama TDK “Pienenīte”, Olaines Kultūras nama BJDK “Oļi” un Olaines 1.vidusskolas TDK “Dzērve” par augstu novērtējumu, Skolu jaunatnes deju kolektīvu koprepertuāra pārbaudē-skatē, gatavojoties XIII Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku deju lielkoncertam “Es atvēru Laimas dārzu”. Atzinības raksti tika pasniegti kolektīvu vadītājiem Jekaterinai Ļitvinovai, Jānim Preciniekam, Aijai Freimanei un Jānim Sālzirnim.

Par ieguldīto darbu individuālo talantu attīstībā tika apbalvoti pedagogi, un izteikta pateicība par sadarbību un atbalstu izglītības iestāžu direktoriem un vietniekiem.

Pasākuma dalībniekus ar muzikāliem priekšnesumiem iepriecināja Olaines Mūzikas un mākslas skolas kamerorķestris “Con Brio” Viestura Lazdiņa vadībā un noslēgumā visus sveica dziedātājs, novadnieks Chris Noah.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.