Menu
 

Ķekavas "Mēness aptiekas" farmaceite saņēmusi Veselības ministrijas pateicību

  • Autors:  "Mēness aptieka"
Jolanta Bernupe ar saņemto Pateicības rakstu. Foto – Kristaps Mednis Jolanta Bernupe ar saņemto Pateicības rakstu. Foto – Kristaps Mednis

Par nozīmīgu ieguldījumu iedzīvotāju veselības aprūpē Ķekavas “Mēness aptiekas” farmaceite, aptiekas vadītāja Jolanta Bernupe ir saņēmusi Veselības ministrijas Pateicības rakstu. Šāda atzinība ir īpaši nozīmīga, jo atgādina, ka novadā iespējama lieliska profesionāla izaugsme un ir daudz ceļu un iespēju piepildītai dzīvei.

Kopā ar kolēģiem un balvu saņēmušajiem ārstiem no “Veselības centru apvienības”.


Uzklausīs, izvērtēs un palīdzēs

“Ir tādi cilvēki, pie kuriem gribas atgriezties, jo piesaista tā īpašā gaisotne, ko viņi ap sevi rada. Patiesa laipnība un ieinteresētība ir  vērtība visos laikos. Tā palīdz brīžos, kad cilvēks negaidīti saskaras ar sāpēm, gadiem cīnās ar hroniskām kaitēm vai dzīvo ar sarežģītu diagnozi, kurai nepieciešama īpaša ārstēšana un medicīniskā aprūpe. Pie Jolantas vēršas, ja ir apdedzināts pirksts vai ir pēkšņa alerģija, nepieciešami plāksteri, līdzeklis pret sāpēm vai kuņģa darbības traucējumiem...

Visi zina – Jolanta uzklausīs, izvērtēs radušos situāciju un ieteiks pareizo rīcības algoritmu, nepieciešamos bezrecepšu preparātus. Ja būs nepieciešams, ieteiks doties pie ārsta. Viņa precīzi izskaidro, kā viens vai otrs preparāts iedarbojas, kā tas jālieto, kurās diennakts stundās to labāk darīt. Farmaceite ne tikai lieliski pārzina visas farmaceitiskās aprūpes nianses, bet prot šīs zināšanas pielietot attiecībā uz katru individuāli, ņemot vērā personīgos apstākļus un situāciju,” – tā atzinuši aptaujātie Ķekavas novada iedzīvotāji.

Jolanta Bernupe saņem Veselības ministrijas Pateicības rakstu Latvijas Universitātes Lielajā aulā.


Apliecinot farmaceitiskās aprūpes vērtību

“Palīdzība katram aptiekas apmeklētājam un dziļa ieinteresētība viņa veselības problēmu un vajadzību risināšanā raksturo Jolantu Bernupi.  Farmaceite prot darba ikdienā atgādināt par profilakses svarīgumu, sniegt maksimāli daudz nepieciešamās informācijas par ārsta izrakstītajiem medikamentiem un uzrunāt cilvēkus tā, lai viņi ieklausītos un pildītu ārsta un farmaceita padomus. Mēs uzņēmumā ar to lepojamies un saskatām, ka augstais nozares ministrijas novērtējums veicina gan farmaceitiskās aprūpes vērtību vietējā Pierīgas iedzīvotāju kopienā, gan arī spēcina profesijas nozīmīgumu mūsu sabiedrībā,” par Veselības ministrijas pateicību kolēģei gandarīta ir “Mēness aptiekas” valdes locekle, farmaceite Jeļena Petrišina.

Rūpējoties par pašu vērtīgāko

“Kā farmaceite palīdzu cilvēkiem paša vērtīgākā – veselības – saglabāšanā, tāpēc lepojos ar savu darbu un mūsu aptieku. Profesionālās zināšanas, pedantisms, pašdisciplīna, augsta motivācija un ne ēnas no vienaldzības – tie ir priekšnoteikumi, rūpējoties par iedzīvotāju veselību. Manuprāt, šāds augsts farmaceita darba novērtējums ir svarīgs, apliecinot to kā nozīmīgu posmu cilvēku ceļā uz veselību. Tas ir gan mana, gan kolēģu kopīgā darba novērtējums, kas patiesi iedvesmo,” saka “Mēness aptiekas” farmaceite, aptiekas vadītāja Jolanta Bernupe.

“Mēness aptiekas” un Ķekavas novada domes vadība sirsnīgā atmosfērā sveic farmaceiti. Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko, “Mēness aptiekas” Pārdošanas, mārketinga un klientu attiecību vadītāja, Valdes locekle Evita Jurjāne-Nelsone, Jolanta Bernupe, “Mēness aptiekas” valdes priekšsēdētāja Vilma Druliene, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Vītols.


Jolanta Bernupe ir “Mēness aptiekas” vadītāja dzimtajā Ķekavā, kur vairāk nekā 30 darba gadu laikā vai katram ir palīdzējusi, sniegusi farmaceitisko aprūpi, savā darbā realizējot dzīves formulu – strādāt, rūpējoties par cilvēkiem. Savulaik sākusi darbu aptiekā kā farmaceita asistente, tagad viņa savā novadā vada nozīmīgas aptiekas kolektīva darbu.

Apbalvojumu Veselības ministrijas rīkotā svinīgā Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas gaisotnē Jolantai Bernupei pasniedza, godinot medicīnas nozares darbinieku ieguldījumu veselības aprūpē Latvijas iedzīvotājiem. Pēc svinīgā pasākuma farmaceite kopā ar kolēģiem nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa.

“Mēness aptiekas” un Ķekavas novada domes vadība sirsnīgā atmosfērā sveic farmaceiti.
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.