Gardēžu festivālā Siguldā svinēs ziemas garšu
- Autors: Apriņķis.lv

28.janvārī Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisināsies lielākais Siguldas gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”. Pasākumā no plkst. 12.00 līdz 16.00 apmeklētāji būs aicināti izbaudīt labākos Rīgas–Gaujas reģiona šefpavāru gatavotos ēdienus, vēsta Siguldas novada pašvaldība.
Ziemas izaicinājumā, kas notiek jau piekto gadu, piedalīsies un uz uguns ēdienus gatavos šefpavāri no atzītākajiem restorāniem: “Entresol”, “Ferma”, “Pavāru māja Līgatnē”, “Kungu Rija”, “Mālpils muižas restorāns”, “Bīriņu Pils restorāns”, “Hotel “Sigulda” restorāns”, kā arī jaunie festivāla dalībnieki “Beef Room”.
Gastrogrilbārs “Kokos” un tā šefpavārs Jānis Siliņš sadarbībā ar izcilo garšu meistaru Mārtiņu Sirmo pārsteigs festivāla apmeklētājus ar unikālu gatavošanas performanci “Dantes Uguns”. Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildinās arī vietējie novada garšu ražotāji.
Festivāla īpašais produkts, ko šefpavāri iekļaus savās receptēs, šogad būs ķimene – par godu Siguldas novada vēsturiski unikālā produkta “Allažu ķimelis” 200.gadskārtai. Festivālā tiks izmantoti tikai videi draudzīgi trauki, īpaši norāda pašvaldībā.
Par enerģijas pilnu atmosfēru pasākuma laikā rūpēsies muzikālās grupas, dīdžeji un ledus mākslinieki. Savukārt teritorijā pieejamās amatnieku darbnīcās piedāvājumā būs dažādu prasmju apguve un iepazīšanās ar produktiem, kas radīti Siguldas pils kvartālā.
Lai gastronomisko pasākumu izbaudītu pilnvērtīgi, apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši laikapstākļiem.
Saistītie objekti
- 30.VI Izglītības programma rakstniecībā Vidzemes autoriem Siguldā
- Latvijas čempionātu pludmales volejbolā turpinās ikoniskais "Saulkrastu kokteilis"
- 1.jūlijā pazeminās ūdens līmeni Rīgas HES ūdenskrātuvē
- Brīvdienās Ķekavas novadā dedzis šķūnis, Garkalnē – pirts, Saulkrastos – kūpinātava
- Par Salaspils mēru atkārtoti ievēlē Anspaku (papildināta)