Menu
 

Foto: Gardēžu festivāls "Ziemas garšu svinēšana" Siguldā pulcē teju 6000 apmeklētāju Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ginta Zīverte Foto - Ginta Zīverte

Livonijas ordeņa Siguldas pilī aizvadīts lielākais Siguldas gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”. Baudot skaisto ziemas dienu teju seši tūkstoši apmeklētāji pulcējās nogaršot Rīgas-Gaujas reģiona šefpavāru uz uguns gatavotās maltītes.

Kā vēsta Siguldas novada pašvaldība, šogad ziemas izaicinājumā, kurš notika jau sesto reizi, piedalījās un festivāla zvaigzni bieti savās ēdienkartēs iekļāva astoņi atzītākie reģiona restorāni: “Entresol”, “Ferma”, “Kungu Rija”, “Mālpils muižas restorāns”, “Hotel Sigulda” restorāns, gastrogrilbārs “Kokos”, “Mr. Biskvīts” un “Bīriņu pils restorāns”.

Restorānu piedāvājums priecēja apmeklētāju garšu kārpiņas ar aizraujošiem garšu salikumiem un izdomas bagātiem ēdieniem. Uzkodās varēja baudīt lašmaizītes ar mārrutku krēmu un dzērveņu kandžu, kā arī silto ziemas pīrāgu izlasi ar visdažādākajiem pildījumiem. Zupu piedāvājumā liellopa gaļas, biešu – melno ķiploku – sarkanvīna – meža cūkas un arī jēra gaļas gulašzupas, un arī neierastākas garšu kombinācijas – biešu zupa ar sarkanvīnu un kūpinātu lasi, uz uguns gatavota briežu gaļas zupa un gaļas zupa ar bietēm un cūkas kāju.

Īpaši izsalkušie varēja izbaudīt sātīgas visdažādākās gaļas un piedevu kombinācijas: kartupeļus ar bekona un siera mērci, plūkātu pīli, sīpolu kraukšķiem un biešu spageti, cūkgaļas iesmu ar grilētiem dārzeņiem tomātu-biešu pikantā mērcē, alni Burgundijas gaumē ar krāsainajām bietēm un uz sāls gatavotu kartupeli, grilētu vistu jogurta marinādē ar rozmarīnu un sinepju-medus mērci, pīles konfitu ar grūbu sautējumu un biešu čipsiem, uz oglēm gatavotas cūkgaļas ribas, kazanā gatavotas cūku ribas, sautētas biešu kvasā, kā arī teļa vaigu sautējumu ar sakņaugiem un sāls kažokā ceptu bieti.

Piedāvājumā bija arī burgeri ar kraukšķīgu vistas vai liellopa burgeri ar biešu remulādi, sieru un avenēs marinētiem sīpoliem, jaunlopa gaļas burgeris ar 100% Latvijas jaunlopa gaļu pašceptā biešu maizē, siltiem salātiem un sinepju-medus mērci un tortilja ar bietēm un plūkātu zosi.

Rīkotāji vēsta arī, ka visas dienas garumā sildīties varēja ar karstiem alkoholiskajiem un bezalkoholiskajiem dzērieniem: Bombardino ogu limonādi ar putukrējumu, Mālpils muižas silto dzērienu, Muižas baronu un gan alkoholisku, gan bezalkoholisku biešu karstvīnu. Ar jauniem piedzīvojumiem apmeklētājus pārsteidza festivāla debitanti “Ledus vīni”, kuri gardos un skaistos dzērienus pasniedza unikālās ledus glāzēs ledus bārā.

Tāpat katram no apmeklētājiem bija iespēja savu enerģiju veltīt Ukrainas atbalstam. Ikvienam bija iespēja iesaistīties maskēšanās tīklu gatavošanā Ukrainas aizstāvjiem, apskatīt ceļam uz fronti ievainoto evakuācijai sagatavotu auto, kā arī veikt ziedojumu Ukrainas atbalstam. Ziedojumu saņēmējs Twitterkonvojs - biedrība “Agendum”.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.