Menu
 

Pētījums: iedzīvotāji restorānos šogad tērē par 20 % vairāk Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šogad turpina augt vietējo restorānu apmeklējums gan klātienē, gan noformējot attālinātos pasūtījumus, un iedzīvotāju iztērētā summa  kafejnīcās un restorānos pieaugusi par aptuveni 20 %, liecina bankas “Citadele” karšu maksājumu dati 2023. gada trešajā ceturksnī.

Laika posmā no jūlija līdz septembra beigām iedzīvotāju klātienes pirkumu skaits restorānos bijis par 10 % lielāks nekā šajā pašā laika posmā pirms gada. Tikmēr vēl vairāk augusi ēdienu pasūtīšana attālināti – pirkumu skaits audzis par 19 %. 

Kāpums fiksēts arī klientu tērētajās summās – apmeklējot restorānus klātienē, tēriņi palielinājušies par 13 %, savukārt pirkumiem internetā – par 25 %, liecina bankas apkopotā informācija.

Arvien vairāk iedzīvotāju turpina pasūtīt pārtiku un sadzīves preces no lielveikalu tīkliem tiešsaistē – internetā veikto pirkumu skaits trešajā ceturksnī audzis vairāk nekā divas reizes (120 %).

Tēriņi auguši arī degvielas uzpildes stacijās, turklāt, ja klātienes pirkumu skaits kāpis par 18 %, pirkumi DUS lietotnēs un tiešsaistē fiksēti par 96 % vairāk nekā pērn, liecina bankas karšu dati. 

Kritumus interneta pirkumu apjomā piedzīvojuši auto īres (-13 %), naktsmāju (-54 %) un pasta sūtījumu (-45 %) sektori.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.