Menu
 

"Ķekava Foods" investējusi 1,14 miljonus eiro saules paneļu parka izveidē

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

AS "Ķekava Foods" (iepriekš "Putnu fabrika "Ķekava"") investējusi 1,14 miljonus eiro saules paneļu parka izveidē, trešdien atklāšanas pasākumā sacīja kompānijas tehniskais direktors Romāns Ivanovs.

Viņš pauda, ka saules paneļu parks izvietots četrās lokācijās, un tā jauda ir divas megavatstundas. Plānots, ka saules paneļu parks spēs nodrošināt 12,7% no kopējā kompānijas elektroenerģijas patēriņa.

Ivanovs norādīja, ka projekta izstrādei piesaistīts Lauku atbalsta dienesta administrētais finansējums, kas veido aptuveni 40% no kopējām izmaksām.

Tāpat viņš sacīja, ka nākotnē saules paneļu parks varētu tikt paplašināts, lai spētu nodrošināt visu elektroenerģijas patēriņu.

AS "Ķekava Foods" pašreizējā finanšu gada deviņos mēnešos – no 2023.gada 1.jūlija līdz šā gada 30.martam – strādāja ar 80,3 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,7% mazāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, kad kompānijas apgrozījums bija 80,9 miljoni eiro, aģentūrai LETA atklāja "Ķekava foods" valdes priekšsēdētājs Andrius Pranckevičs.

Kompānijas EBITDA jeb peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas deviņos mēnešos sasniegusi 1,6 miljonus eiro, pretstatā negatīviem 977 911 eiro analogā periodā pirms gada.

Pranckevičs arī norādīja, ka "Ķekava Foods" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.jūlija līdz 2023.gada 30.jūnijam, bija 110,4 miljoni eiro, savukārt EBITDA veidoja 678 456 eiro.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka patlaban kompānija eksportē produkciju uz 18 valstīm, tostarp 48% no saražotā tiek realizēti Latvijā, 25% – Zviedrijā, 13% – Igaunijā, 4% – Somijā, bet vēl 3% – Lietuvā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.