Menu
 

Ropažu un Siguldas novada pārstāvji saņem Atzinības krustu Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4.maijā, tika godināti valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta – ieguvēji. To vidū arī divi Siguldas novada pārstāvji – uzņēmējs Gunārs Dzenis un novadniece Laura Skrodele – un Ropažu novada uzņēmuma pārstāve Jevgenija Jakovska, kuri iecelti par Atzinības krusta virsniekiem.

Kā informē Siguldas novada pašvaldībā, uzņēmējs, SIA “Kokpārstrāde 98” valdes priekšsēdētājs, mecenāts Gunārs Dzenis apbalvots par ilggadēju nozīmīgu ieguldījumu tautsaimniecībā un mecenātisma tradīciju attīstībā Latvijā. Saņemot apbalvojumu, G.Dzenis stāsta: “Liela daļa ieguldījuma uzņēmuma izveidē un izaugsmē ir arī manai ģimenei. Pateicos uzņēmuma komandai – 250 darbiniekiem, sevišķs paldies uzņēmuma vadošajam sastāvam un Visvaldim Dzenim. Tas ir kopīgs nopelns. Ir pašsaprotami, ka daļu peļņas ziedojam labdarībai, īpaši sportam, kultūrai, izglītībai. Sadarbojamies ar “Vītolu fondu”, Allažu pamatskolu, Siguldas sporta un mākslas pulciņiem. Gudra, spējīga un kupla jaunā paaudze ir Latvijas nākotne. Tāpat Latvijai ir nepieciešama arvien spēcīgāka ekonomika, mazliet kompaktāka valsts pārvalde un brīvības saglabāšana. Par šiem svarīgajiem mērķiem tad arī nepārtraukti ir jācīnās! Saules mūžu Latvijai!”

Fonda “Uzņēmēji mieram” direktore Laura Skrodele apbalvota par nozīmīgu pilsonisko iniciatīvu, organizējot un pašaizliedzīgi sniedzot palīdzību Ukrainai, tās armijai un civiliedzīvotājiem. Saņemot Atzinības krustu, viņa pateicas iedzīvotājiem: “Mēs visi, kuri šodien dzīvojam brīvā valstī, kārtojam sava laika svarīgāko vēstures eksāmenu. Gan apgādes pozīcijās Rīgā, gan priekšējās pozīcijās Ukrainā. Paldies ikvienam, kurš tic kopā ar mums! Mūsu ticība un darbi palīdz mainīt vēsturi!”

Tāpat apbalvojumu saņēmusi Ropažu novada kokapstrādes uzņēmuma SIA “Gaujas koks” izpilddirektore Jevgenija Jakovska par nozīmīgu pilsonisko iniciatīvu, nesavtīgu darbu un ievērojamu ieguldījumu, sniedzot palīdzību Ukrainai, tās karavīriem un civiliedzīvotājiem, vēsta Valsts prezidenta kancelejā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.