Menu
 

Ģenerālprokurors jau drīzumā sola izmaiņas darba organizācijā saistībā ar finanšu noziegumu izmeklēšanu

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Jāmaina darba organizācija saistībā ar finanšu noziegumu izmeklēšanu, prokuroriem ciešāk sadarbojoties ar izmeklētājiem, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja ģenerālprokurors Juris Stukāns.

Tas ir pirmais darbs, ko viņš grib paveikt. Prokurori tiks pārvietoti pie Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes, blakus tai. Pēc viņa teiktā, šis jautājums jau gandrīz ir atrisināts.

"Un viņi kopā sēdēs no pirmās dienas pie krimināllietas un uzreiz noteiks izmeklēšanas plānu. Un nebūs domstarpību, ko izmeklētājs ir izdarījis vai nav," sacīja Stukāns, piebilstot, ka pirmajās dienās uzreiz ir jāsaprot, ko var izdarīt, godīgi tas jāatzīst un attiecīgi jārīkojas.

Vienlaikus Stukāns atzina, ka viņam ir jautājumi par pašu Ģenerālprokuratūru, proti, vai tiešām darba organizācijas nodrošināšanai ir vajadzīgi tik daudz prokurori. "Prokuroriem ir jāizmeklē konkrētas lietas. Un galvenais, ko es gribu panākt - lai prokurors iet palīgā izmeklētājam," viņš uzsvēra.

Stukāns teica, ka vēlas, lai darbs tiktu padarīts ātrāk un resursi koncentrēti uz svarīgākajām lietām. "Un tur, kur ir jau acīmredzami, ka nekad nekas netiks atklāts, lietu ir jānoliek plauktā un jāpasaka, ka nebūs. Nevajag melot sabiedrībai," norādīja Stukāns.

LETA jau iepriekš vēstīja, ka Stukāns ar VID ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi un VID vadību vienojies par nepieciešamību strādāt pie pirmstiesas izmeklēšanas termiņu samazināšanas, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Stukāns iepriekš norādīja, ka tikšanās laikā tika meklētas praktiskās iespējas kopēja darba organizēšanā, jo ciešāka sadarbība veicinātu arī efektīvāku krimināllietu izmeklēšanu.

Savukārt Jaunzeme uzsvērusi, ka valstī ir svarīgi samazināt tā dēvēto "aplokšņu algu" īpatsvaru, tādējādi dodot labumu visai tautsaimniecībai, norādot, ka šajā jomā viņa saredz lielu nozīmi tieši VID un prokuratūras speciālistu sadarbībā.

Abas puses bija vienisprātis, ka jau turpmākajā laikā ir jārod risinājumi, lai finanšu noziegumu lietu skatīšana norisinātos efektīvāk un iespējami mazākos termiņos, atzīmēja prokuratūrā.

Stukānu, kurš iepriekš bija Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāja amatā, Saeima par ģenerālprokuroru vienbalsīgi apstiprināja 18.jūnijā, bet pilnvaras viņam sākās 12.jūlijā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.