Menu
 

Pētījums: Tikai 18% Latvijas iedzīvotāju šoruden plāno doties ārvalstu ceļojumā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Katrs trešais jeb 32% Latvijas iedzīvotāju plāno ceļojumu šajā rudenī. Katrs sestais dosies braucienā uz Eiropu vai ārpus tās (18%), 9% apceļos kaimiņvalstis, bet 14% apskatīs dzimteni, secināts “If Apdrošināšana” veiktajā pētījumā par atvaļinājuma plāniem šajā rudenī. 27% iedzīvotāju neplāno ceļot, savukārt 41% iedzīvotāju vēl nav izlēmuši, vai ceļos.

Visbiežāk ceļojumos uz valstīm ārpus Eiropas robežām plāno doties iedzīvotāji vecuma kategorijā no 44 līdz 54 gadiem (23%), bet tikai 10% jauniešu vecumā no 18 līdz 24 gadiem. Biežāk braucienus ārpus Eiropas plāno iedzīvotāji ar augstāko izglītību un rīdzinieki. Savukārt puse jeb 51% aptaujāto vecuma kategorijā no 25 līdz 34 gadiem plāno apceļot Latviju.

Pētījumā noskaidroti arī lietuviešu un igauņu ceļojumu plāni šajā rudenī. Visās valstīs ceļot plāno aptuveni katrs trešais iedzīvotājs, taču Lietuvas iedzīvotāji biežāk (52%) salīdzinājumā ar latviešiem (44%) un igauņiem (38%) plāno apceļot dzimteni. Apceļot Baltijas kaimiņvalstis šajā rudenī vairāk plāno latvieši (30%) un igauņi (26%), bet retāk Lietuvas iedzīvotāji – 14%. Savukārt Eiropu par galamērķi savam ceļojumam visbiežāk izvēlējušies Igaunijas iedzīvotāji (42%), 38% lietuviešu un 30% latviešu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.