Menu
 

Seši veidi, kā stiprināt nagus

  • Autors:  Klipshop.lv
Seši veidi, kā stiprināt nagus

Nagi ir viena no lietām, kam sievietes un vīrieši, kuri rūpējas par savu izskatu, pievērš lielu uzmanību. Bet tas nav nekāds brīnums - galu galā glīti un veseli nagi ir mūsu roku vizītkarte, tie mūs reprezentē, un konkrētas krāsas lakas kārta var uzlabot dāmas eleganci, izsmalcinātību vai rotaļīgumu. Tomēr pat visskaistākais manikīrs neizskatīsies nevainojami, ja paši nagi nebūs veseli. Tāpēc ir svarīgi par tiem pareizi rūpēties, lietot kvalitatīvus produktus un palutināt tos ar noteiktām procedūrām. Tas jo īpaši attiecas uz gadījumiem, ja Jūsu nagi ir vāji, trausli, ļoti lokani, plāni vai cieš no lobīšanās. Lūk, daži veidi, kā stiprināt nagus.

Dzīvesveida pārmaiņas

Nagi reaģē uz stresu, nepareizu uzturu (jo tie saņem daudz mazāk nepieciešamo uzturvielu), nogurumu un citiem mūsu dzīvesveida aspektiem, tāpēc, ja vēlaties stiprināt nagus, pievērsiet lielāku uzmanību savam dzīvesveidam.

Pirmkārt, atsakieties no kaitīgiem ieradumiem. Tas attiecas ne tikai uz alkoholu un smēķēšanu, bet arī uz tādiem ieradumiem kā nagu graušana.

Vairāk uzmanības uzturam. Ar pārtiku mēs saņēmam dažādus vitamīnus, minerālvielas un citas vērtīgas vielas, kas mums nepieciešamas ādai, matiem, nagiem utt. Bet ja vēlaties priecāties par veseliem nagiem, ir labi papildus savā uzturā iekļaut produktus, kas satur C, A, E un B vitamīnu. Svarīgas ir arī tādas minerālvielas kā selēns, silīcijs, dzelzs un cinks. Īpašu uzmanību pievērsiet selēnam un silīcijam, kas ir būtiski veseliem nagiem. Arī kalcijs būtiski ietekmē nagu tvirtumu.

Pareiza nagu lakošana un lakas noņemšana

Lielākajai daļai no mums patīk krāsot nagus, vai ne? Taču maz cilvēku zina, ka pirms nagu lakas uzklāšanas ieteicams nagus noklāt ar nagu plāksni stiprinošu bāzes kārtu, kas ir ideāli piemērota arī nagu lakas nostiprināšanai.

Tikpat svarīga ir arī lakas noņemšana. Vislabāk nelietot acetonu, jo tas izžāvē kutikulas un bojā naga plāksnīti. Ja izmantojat ilgnoturīgu gēla laku, visdrošāk to noņemt profesionālim. Tomēr, ja vēlaties darbu veikt mājās, iespējams, izvēlēsieties, vai lakas noņemšanai izmantot vīlīti vai speciālu šķīdinātāju. Šajā kontekstā nagu vīle būtu veselīgāka izvēle.

Profesionālais manikīrs

Ja jums ir vāji nagi, Klipshop veikala eksperti iesaka izvēlēties profesionālu manikīru. Skaistumkopšanas specialisti izmanto augstas kvalitātes produktus, labus instrumentus un ir ieguvuši daudz zināšanu ne tikai par to, kā veikt manikīru, bet arī par to, kā rīkoties ar vājiem nagiem. Veicot manikīru pie specialistiem tie līdz minimumam samazina risku sabojāt naga plāksnīti, noņemot veco laku, filcējot, apgriežot kutikulas vai veicot citas darbības.

Ja manikīru veicat mājās, centieties pasargāt nagus: neveidojiet nagus pārāk spēcīgi, neveidojiet to virsmu, negrieziet nagus ar šķērītēm, nenogrieziet pārāk īsi kutikulas. Ļoti svarīgi, lai, saīsinot nagu, ar vīlīti būtu jāvelk tikai vienā virzienā.

Uzmanība roku ādai

Ja jums ir ļoti sausa roku āda, iespējams, ka arī jūsu nagi nebūs apmierināti. Tāpēc, lai nagi būtu veselīgi un skaisti, tikpat svarīgi ir rūpēties par roku ādu un, protams, arī par to kutikulām. Lietojiet mitrinošu, barojošu krēmu uz rokām un periodiski uzklājiet kutikulu eļļu, kas paredzēta tieši kutikulām.

Veicot mājas darbus, valkājiet cimdus, jo īpaši, ja izmantojat sadzīves ķīmiju, - tas labvēlīgi ietekmēs jūsu roku ādu un nagus.

Īpaša kopšana ziemā

Mūsu nagi ir pelnījuši īpašu uzmanību aukstajā sezonā, kad tie ir pakļauti aukstuma, temperatūras svārstību, sausa iekštelpu gaisa un citu faktoru iedarbībai. Rokas kļūst sausas, tāpat arī nagi. Tāpēc ir svarīgi ziemā ārpus telpām valkāt cimdus, naktī uzklāt barojošu roku krēmu, ideāli piemēroti ir produkti ar olīvu, kokosriekstu un argana eļļu, bet bojātiem nagiem neaizstājama būs rīcineļļa.

Svarīgi!

Vajadzētu pievērst uzmanību tam, vai jūsu nagi vienmēr ir bijuši vāji vai arī tie ir kļuvuši vāji nesen. Tas ir svarīgi, jo vāji, trausli nagi var liecināt arī par noteiktām slimībām, piemēram, sirds problēmām, diabētu vai citām slimībām. Vāji nagi var būt arī stresa, noguruma vai hormonu problēmu rezultāts. Tāpēc, ja problēmas ar nagiem ir sākušās pēkšņi, būtu labi apmeklēt ārstu, lai pārliecinātos, vai nagi nevēlas jums kaut ko pateikt.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.