Menu
 

Iedzīvotāji par agresīvākajiem ceļu satiksmes dalībniekiem uzskata autovadītājus un motociklistus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka agresīvākie satiksmes dalībnieki ir autovadītāji, bet otrajā vietā ierindojas motociklisti, secināts apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmuma “Balcia” veiktajā iedzīvotāju aptaujā.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem absolūti lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju ir saskārušies ar agresīvu braukšanu – 39 % norādīja, ka agresīvu braukšanu pieredzējuši galvenokārt no autovadītājiem, bet 8 % – no motociklistiem. Teju katrs desmitais agresiju piedzīvojis no  skrejriteņu vadītājiem, bet 5 % nācies sastapt dusmīgi noskaņotus velosipēdistus. 30 % norādīja, ka saskārušies ar agresīvu braukšanu no visiem iepriekšminētajiem transportlīdzekļu vadītājiem, un tikai 6 % atbildēja, ka ar šādu rīcību uz ceļa nav saskārušies.

44 % Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka autovadītāji ir agresīvākie braucēji  no visiem satiksmes dalībniekiem, bet 22 % uzskata, ka agresīvākie ir motociklisti. Vēl 18 % iedzīvotāju par agresīvākajiem uzskata skrejriteņu vadītājus, bet 8 % – velosipēdistus.

Aptaujas dati atklāj interesantas uzskatu atšķirības pēc dzimuma un vecuma – piemēram, vīriešiem biežāk šķiet, ka agresīvākie ir autovadītāji (48 %), bet sievietes biežāk satrauc skrejriteņu vadītāji (22 %), kurus viņas ierindo otrajā vietā pēc autovadītājiem. Savukārt jaunāki cilvēki vecuma grupā no 15 līdz 29 gadiem izteikti par agresīvākajiem uzskata autovadītājus (59 %), bet cilvēki vecumā virs 60 gadiem pirmajā vietā pēc agresivitātes satiksmē ierindotu motociklistus (42 %).

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.