Menu
 

Sužos norisināsies Zemessardzes mācības

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – no Zemessardzes 1. Rīgas brigādes Studentu kājnieku bataljona arhīva Foto – no Zemessardzes 1. Rīgas brigādes Studentu kājnieku bataljona arhīva

No 11. līdz 18. maijam SIA “Rīgas meži” teritorijā Sužos norisināsies Zemessardzes 1. Rīgas brigādes Studentu kājnieku bataljona zemessargu pamatapmācības kursa nometne, kuras laikā jaunie zemessargi apgūs militārās zināšanas un iemaņas.

Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, lai zemessargi gūtu pilnvērtīgu ieskatu Latvijas aizsardzības uzdevumu veikšanai nepieciešamajās prasmēs. Rīgas brigādes zemessargi pieredzējušu instruktoru vadībā apgūs lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus un topogrāfiju. Nometne noslēgsies 19. maijā ar zemessargu maršu līdz Vecāķiem, informēja Zemessardzē.

Mācību laikā zemessargi izmantos trokšņu un dūmu imitācijas līdzekļus, kā arī mācību munīciju, kas rada skaņu, bet neapdraud cilvēku dzīvību vai veselību. Pa autoceļiem iespējama īslaicīga militārā transporta pārvietošanās.

Pēc obligātā pamatapmācības kursa sekmīgas pabeigšanas zemessargi var turpināt apgūt dažādas militārās specialitātes, piemēram, ložmetējnieks, izlūks, karavīrs glābējs un citas. Ja zemessargs vēlas apgūt militārās vadības prasmes un iegūt augstāku militārā dienesta pakāpi, viņam ir iespēja turpināt militāro izglītību, piemēram, Jaunākā instruktora kursā Zemessardzes Mācību centrā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.