Menu
 

Ķekavas novada dome lemj paaugstināt stipendijas vidusskolēniem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - kekava.lv Ilustrācija - kekava.lv

Ķekavas novada dome pieņēmusi lēmumu no nākamā gada ievērojami paaugstināt ikmēneša stipendijas novada 10. līdz 12. klašu skolēniem, kuru sasniegumi mācībās vērtēti kā labi un izcili. Novadā veiktās skolēnu aptaujas liecina, ka izglītojamie atzinīgi novērtē līdz šim saņemtās stipendijas un to palielināšana dos papildu stimulu censties vēl vairāk.

Kā informēja pašvakdībā, nolemts, ka stipendijas apmērs vienam izglītojamajam mēnesī, pēc normatīvajos aktos noteiktās nodokļu nomaksas no 2025. gada 1. janvāra būs 50,00 eiro līdzšinējo 30 eiro vietā, ja vidējais gada vērtējums iepriekšējā semestrī nav bijis zemāks par 7,5 ballēm un 70,00 eiro līdzšinējo 50 eiro vietā, ja skolēna vidējais gada vērtējums iepriekšējā semestrī nav bijis zemāks par 8,5 ballēm. Vērtējums nevienā mācību priekšmetā nedrīkstēs būt zemāks par 6 ballēm.

Šīgada maijā novadā tika veikta skolēnu aptauja, kuras rezultāti rāda, ka 66,7% aptaujāto atzinuši – stipendijas iegūšana viņus noteikti motivē uzlabot savus mācību sasniegumus, 30,3% respondentu saka, ka stipendiju iegūšana viņus motivē savus sasniegumus uzlabot daļēji. Jaunieši arī pauduši, ka stipendiju palielināšana vēl uzlabos viņu motivāciju mācīties centīgāk.

Stipendiju noteikumos noteiktajā apmērā ir tiesīgs saņemt izglītības iestāžu 10.-12. klašu izglītojamais, kurš nav pārkāpis izglītības iestādes iekšējās kārtības noteikumus, nav administratīvi sodīts, piedalās kādā no interešu izglītības pulciņiem, amatiermākslas kolektīviem vai sporta organizācijām, vai iegūst profesionālās ievirzes izglītību. Izglītojamo, kuri uzsāk mācības izglītības iestādē 10.-12. klasēs, stipendiju piešķiršanas izvērtēšanai tiek ņemti vērā izglītojamā iepriekšējās mācību iestādes izsniegtie sekmju izraksta vērtējumi.

Ķekavas novada pašvaldībā argādina, ka stipendiju piešķir uz vienu mācību semestri un izmaksā reizi mēnesī, ieskaitot to izglītojamā, izglītojamā vecāka vai tā likumiskā pārstāvja norādītajā bankas norēķinu kontā. Stipendija par semestra pirmo mēnesi tiek izmaksāta vienlaikus ar semestra otrā mēneša stipendiju. Rīkojumu par noteikumos noteikto stipendijas piešķiršanu izdod izglītības iestādes direktors. Rīkojumu saskaņo ar pašvaldības atbildīgās struktūrvienības vadītāju. Direktors par stipendijas piešķiršanu informē izglītojamā vecākus.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.