Menu
 

Sveču izraisītā ugunsgrēkā Ķekavā cietis cilvēks, Jūrmalā dedzis Adventes vainags Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Svētdien plkst.12.45 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ķekavas novadu, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā.

Pēc VUGD informācijas, visticamāk, ugunsgrēks bija izcēlies bez uzraudzības atstātu degošu sveču dēļ, turklāt šajā mājoklī nebija uzstādīts dūmu detektors. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.13.36 ugunsgrēks likvidēts .

Kopumā VUGD pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmos teju 20 izsaukumus. Lielākais ugunsgrēks reģistrēts ceturtdien vakarā Jūrmalā, kur 105 m2 platībā dega divstāvu dzīvojamās mājas otrais stāvs un kāpnes. Dzēšanas darbi tika pabeigti pēc trīsarpus stundu darba.

Vēl viens izsaukums no Jūrmalas tika saņemts svētdien īsi pirms pusnakts – četrstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī bija aizdedzies Adventes vainags. Negadījums tika novērsts vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās – iespējams, tāpēc, ka mājā bija uzstādīts dūmu detektors. Negadījumā neviens necieta.

Dzīvojamās mājās Pierīgā nedēļas nogalē izcēlušies vēl vairāki ugunsgrēki. Saulkrastu novada Bangā degusi divstāvu ēkas ārsiena un starpstāvu pārsegums, Jurģu ielā Jūrmalā – sadzīves mantas uz balkona, Mārupes – sodrēji dūmvadā, bet Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā – apkures telpas ārsiena. Savukārt Priežu ielā Vangažos svētdien degusi pirts 40 m2 platībā.

Vēl Garkalnes novada Berģos degusi vieglā automašīna, Miera ielā Saulkrastos – kūpinātava, Muižas ielā Jūrmalā – koks, Siguldas novadā pie autoceļa Inciems-Sigulda – elektrolīnijas balsta stabs, bet Salaspilī un Saulkrastos – atkritumi.

Glābēju palīdzība bija nepieciešama vairāku ceļu satiksmes negadījumu seku novēršanā. Ceturtdien Krimuldas novadā pēc četru vieglo automašīnu sadursmes no spēkrata tika atbrīvots cietušais un sakārtota ceļa braucamā daļa. Piektdien Zeltrītu ielā Mārupē bija avarējusi vieglā automašīna, tika atbrīvots cietušais un transporta līdzeklis izvilkts no grāvja.

Avārijā cietušais tika atbrīvots un nodots mediķiem arī pēc satiksmes negadījuma sestdien Babītes novadā uz Ventspils šosejas, bet turpat netālu vairākas stundas vēlāk pēc traģiska negadījuma no automašīnas tika atbrīvots bojāgājušais. VUGD darbinieki arī sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc triju automašīnu sadursmes piektdien Rīgas ielā Jūrmalā.

Svētdien dienas vidū VUGD saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Jūdažiem, kur, pēc sākotnējās informācijas, vairāki bērni pastaigājušies pa trauslo ledu uz kādas ūdenstilpes. Kad norādītajā vietā ieradās glābēji, bērni paši jau bija nonākuši krastā un VUGD darbinieku palīdzība nebija nepieciešama.

1 komentārs

  • Skolnieciņš no svētezera
    Skolnieciņš no svētezera Pirmdiena, 21 Decembris 2020 20:09 Komentāra saite

    Ir pienākuši ilgi gaidītie Ziemas saulgrieži. Senču spēks ir sasniedzis savu pilnību. Šajā laikā, kad ir gada garākā nakts un īsākā diena, notiek brīnumi. Tieši Ziemas saulgrieži ir īstais laiks, lai lūgtu Pērkona svētību visam nākamajam gadam. Saulgriežu dienā Pērkons ir īpaši labvēlīgs visiem, kas viņam tic. Pērkons ar prieku uzklausīs mūsu lūgšanas un piepildīs mūsu velmes. Tāpēc lūgsim visvareno Pērkonu – Debesu Tēvu. Iedegsim tumši zilu svecīti skaistā māla svečturī uz galda un lūgsim Pērkonu. Lūgšana Pērkonam: « Visvarenais Pērkon, mēs Tevi pielūdzam un slavējam! Visvarenais Pērkon, mēs Tevi pielūdzam un slavējam! Visvarenais Pērkon, mēs Tevi pielūdzam un slavējam! Pērkoņtēv, uzklausi manu lūgšanu. Zibeņmetēj, uzklausi manu lūgšanu. Tu esi godāts gan starp Dieviem, gan starp cilvēkiem. Tu esi mīlēts gan starp Dieviem, gan starp cilvēkiem. Tu esi cienīts gan starp Dieviem, gan starp cilvēkiem. Tava griba ir tīra un svēta. Palīdzi man, Pērkon, sasniegt dzīvē savus mērķus. Dāvā man spēku sirdī un ķermenī. Izdziedē manas brūces un rētas. Piepildi manu garu ar savu dievišķo spēku. Virzi mani pretī panākumiem un laimei. Atvairi no manis nelaimes un nelabvēļus. Sargā manu dzimtu tāpat kā es godāju Tevi. Visvarenais Pērkon – Debesu Tēv – es pieņemu Tevi savā sirdī. Es pieņemu savu senču spēku. Kļūsti par manu aizstāvi, visvareno Pērkon! Dari mani spēcīgu un neuzvaramu. Lai godāts tiek Pērkons kā tas no iesākuma ir bijis, tā tagad un vienmēr lai ir.». Novēlu mums visiem sasniegt iecerēto un turpināt iesākto! Lai Pērkons ir ar mums! Visa slava Pērkonam!!!
    Ar Pērkona viedumu, Skolnieciņš no svētezera [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    P.S. Lūgšanu vēlams atkārtot divpadsmit reizes. Pēc lūgšanas ir jāpateicas Pērkonam. Piemēram, ziedojot sauju monētu un paciņu sviesta ugunskurā vai arī atstājot cienastu uz jebkura akmeņa (svētakmeņa).
    #ZiemasSaulgrieži #rituāli #tradīcijas #pagāni #LatvjuDievi #Pēkons #Pēkoņtēvs #Zibeņmetējs #ugunszīme #LatvjuDievuSvētība #latviskums #latvietība #sentēvi

    Paziņot
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.