Menu
 

Salaspils novadā degusi divstāvu dzīvojamā māja, daudzviet Pierīgā lūzuši koki Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis divus dučus izsaukumu, un vairāk nekā puse bijusi par nepieciešamību sazāģēt nolūzušus kokus vai to zarus un atbrīvot ceļa braucamo daļu. Deviņi šādi izsaukumi saņemti no Jūrmalas, Ādažu novadā saņemti divi izsaukumi, savukārt Ķekavas, Ropažu, Siguldas un Mārupes novados saņemts pa vienam izsaukumam, informēja VUGD.

Piektdien plkst. 21.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Salaspils novada Salaspils pagastu, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 500 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies trīs cilvēki, no kuriem viens tika nodots NMPD mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 00.35.

Vēl pēdējo dienu laikā Talsu šosejā Jūrmalā degusi vieglā automašīna (4 m2 platībā), Šveices ielā Siguldā – nolūzis koks (2 m2), bet Lielajā ielā Mārupē – sodrēji vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā (3 m2).

Degoši atkritumi apdzēsti mežā Ķekavas novada Ķekavas pagastā (1 m2) un Salaspils novada Salaspils pagastā (0,5 m2), vienstāva pamestā garāžā Siguldas novada Inčukalna pagastā (5 m2), konteinerā Dzirnavu ielā Jūrmalā (2 m2), kā arī Ādažu novada Carnikavas pagastā (1,5 m2).

Sestdien dienas vidū saņemts izsaukums uz Siguldas novada Allažu pagastu, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Glābēji atvienoja automašīnu akumulatoru klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Naktī uz pirmdienu bija noticis ceļu satiksmes negadījums Ķekavas novada Baldones pagastā. VUGD darbinieki atvienoja automašīnas akumulatora klemmes, sazāģēja nolūzušos kokus un, izmantojot absorbentu, sakārtoja ceļa braucamo daļu. Savukārt piektdien VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Stopiņu pagastu, kur glābēji, izmantojot absorbentu, savāca izlijušu eļļu un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.