Menu
 

Pierīgā turpina svilt kūla, nodeg arī šķūnīši Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pieturoties sausam un vējainam laikam, nemazinās kūlas ugunsgrēku skaits Pierīgā. Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairāk nekā 20 izsaukumus par pērnās zāles degšanas gadījumiem. Turklāt nedeg kūla vien – trešdien pēcpusdienā Ķekavas novada Daugmales pagastā, kur uguns bija izplatījusies viena hektāra platībā, nodeguši arī trīs šķūnīši.

Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks šonedēļ Pierīgā reģistrēts trešdien Sējas novadā, kur uguns bija apņēmusi 6 hektāru lielu teritoriju, turklāt līdz ar sauso zāle dega arī meža zemsedze, informēja VUGD. Ādažu novada Kadagā kūla degusi 4 ha platībā, Rīgas ielā Ķekavā un Kolkas ielā Jūrmalā – 2 ha platībā, Ķekavas novada Daugmales pagastā un Sējas novadā – 1 ha platībā.

Vairāk nekā 1000 kvadrātmetru plaši kūlas ugunsgrēks fiksēti arī Olaines novada Stūnīšos, Ķekavā un Ķekavas novada Plakanciemā, Babītes novada Vīkuļos, Mārupes novadā, Carnikavas novada Garciemā, Krimuldas novada Krimuldas pagastā, Saulkrastos, kā arī Stopiņu novada Zeltkalnos un Rumbulā. Vairākos no šiem ugunsgrēkiem degusi arī meža zemsedze.

Mazāka mēroga sausās zāles degšanas gadījumi reģistrēti Mednieku ielā Siguldā, Līvzemes ielā Salaspilī, Olaines novada Pēterniekos un Medemciemā, Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā, Stopiņu novada Dreiliņos un Ropažu novada Tumšupē.

VUGD novērojumi liecina, ka pēdējās nedēļas laikā daļa no kūlas ugunsgrēkiem, visticamāk, izcēlās tieši no nepieskatītiem ugunskuriem, tāpēc dienests aicina iedzīvotājus uzmanīgi apieties ar uguni un neatstāt bez pieskatīšanas ugunskurus. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana nevar būt kontrolēta – vēja un citu apstākļu ietekmē degšanas virziens var mainīties, liesmas var strauji izplatīties un pārmesties uz ēkām. Cilvēki neapzinās – jo garāka zāle, jo lielākas liesmas un līdz ar to nekontrolējamāks ugunsgrēks.

Trešdien dienas vidū VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novada Jāņupi, kur 10 m2 platībā dega šķūnis. Otrdien divstāvu mājā Jūrmalā dūmvadā bija aizdegušies sodrēji, Krimuldas novadā 600 m2 platībā dedzis mežs, vēl vairākas reizes – Jūrmalā, Babītes novada Mežārēs un Mārupes novada Tīrainē – ugunsdzēsēji novērsuši atkritumu degšanas gadījumus.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.