Menu
 

Jūrmalas dome nākamnedēļ lems par pārmaiņām pašvaldības bibliotēku infrastruktūrā

  • Autors:  LETA
Foto - Edijs Pālens, LETA Foto - Edijs Pālens, LETA

Jūrmalas domes 18.augustā plāno lemt par Jūrmalas Centrālās bibliotēkas reorganizāciju un Bulduru bibliotēkas pārcelšanu, informēja pašvaldībā.

Šodien Jūrmalas domes Kultūras komiteja atbalstīja pārmaiņas bibliotēku infrastruktūrā, kas paredz Bulduru bibliotēkas pārcelšanu uz renovētajām Jūrmalas teātra telpām Bulduros un Centrālās bibliotēkas telpām un likvidējot Asaru bibliotēku.

Pašvaldība skaidro, ka, samazinot bibliotēkas ēku un infrastruktūras uzturēšanai nepieciešamos izdevumus, būs iespēja novirzīt tos bibliotēkas pakalpojumu uzlabošanai un attīstīšanai, bibliotēkas darbalaika pagarināšanai un pakalpojumu klāsta dažādošanai.

Pašvaldībā norāda, ka Asaru bibliotēkas un Bulduru bibliotēkas ēkām nepieciešams kapitālais remonts. 2019. gadā tika veikta ēku tehniskā apsekošana un sagatavoti tehniskie atzinumi par ēku stāvokli un nepieciešamajiem uzlabojumiem apmeklētājiem un darbiniekiem drošai pakalpojumu sniegšanai, piemērotai ēku ekspluatācijai. Abu bibliotēku ēkām tika konstatētas vairākas nepilnības, kuras būtiski ietekmē ar ēku uzturēšanu saistītos izdevumus, kā arī mūsdienīgu pakalpojumu nodrošināšanu, tostarp ērtu vidi apmeklētājiem un darbiniekiem.

Iecerēts, ka līdz ar veiktajām pārmaiņām Jūrmalā būs piecas bibliotēku pakalpojumu sniegšanas vietas - iedzīvotāji tāpat kā līdz šim varēs saņemt pakalpojumus Jūrmalas Centrālajā bibliotēkā Dubultos un tās struktūrvienībās Bulduros, Kauguros, Slokā un Ķemeros, kur iespējams nokļūt ar pašvaldības nodrošināto bezmaksas pilsētas sabiedrisko transportu.

Lai nodrošinātu Jūrmalas Centrālās bibliotēkas pakalpojumu kvalitāti, visiem bibliotekārajiem darbiniekiem darbavietas tiks saglabātas.

Komitejas sēdes laikā pie domes piketēja aptuveni 50 cilvēki, protestējot pret Bulduru bibliotēkas pārcelšanu.

LETA jau ziņoja, ka šodien pie Jūrmalas domes ēkas notika pikets, kurā tika prasīts Bulduru bibliotēku saglabāt esošajās telpās, aģentūru LETA informēja rakstniece Jana Veinberga.

Pēc viņas vārdiem, ar piketu iedzīvotāji vēlas pievērst uzmanību Jūrmalas domes "diskriminējošajai attieksmei pret kultūru un bibliotēkām Jūrmalā".

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.