Menu
 

Uz Bauskas šosejas pie tirdzniecības centra A7 slēdz apgriešanos virzienā uz Rīgu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Karte - Latvijas Valsts ceļi Karte - Latvijas Valsts ceļi

No otrdienas, 6.septembra, uz Bauskas šosejas (A7) pie tirdzniecības centra A7 tiks slēgta apgriešanās vieta virzienā uz Rīgu. Turpmāk apgriešanās braukšanai Rīgas virzienā būs caur jaunizbūvēto Ķekavas ielas apļveida krustojumu ar Baložu ielu, vēsta VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC).

Kreisais pagrieziens ir viens no bīstamākajiem manevriem, un uz galvenā ceļa ar intensīvu satiksmi tas nav pieļaujams drošības apsvērumu dēļ. Līdz ar to, izstrādājot Ķekavas apvedceļa projektu, tika paredzēta jauna, droša apgriešanās vieta apļveida krustojumā.

LVC atgādina, ka, realizējot Ķekavas apvedceļa projektu, tiks izbūvēti gandrīz 100 km joslas kilometru un ieklātas 220 000 tonnas asfalta. Trases būvniecībā arī tiks izmantots 450 000 tonnu dolomīta un granīta šķembu, kā arī 520 000 m3 smilts.

Bauskas šosejas (A7) posms Rīga–Ķekava ir viens no noslogotākajiem ceļiem Latvijā, satiksmes intensitātei sasniedzot vidēji 17 000 automašīnu diennaktī, bet atsevišķos ceļa posmos pat 25 278 vienību, turklāt tas šķērso blīvi apdzīvoto Ķekavas ciemu. Kravas transporta satiksmes intensitāte šajā posmā jau trīs reizes pārsniedz limitu. Bauskas šoseja ir vienīgais valsts galvenais ceļš, kas iebraukšanai un izbraukšanai no Rīgas ir ar vienu braukšanas joslu katrā virzienā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.