Menu
 

Novembrī Carnikavā notiks diskusija par Ādažu novada ainavu vērtībām un to nākotni

  • Autors:  LETA
Foto - Ādažu novada pašvaldība Foto - Ādažu novada pašvaldība

Carnikavā 22.novembrī plkst.18 Sociālā dienesta telpās Garā ielā 20 notiks diskusija par Ādažu novada ainavu vērtībām un to nākotni, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Šī gada 22.martā Ādažu novada dome pieņēma lēmumu 'par Ādažu novada ainavu plāna izstrādes uzsākšanu un darba uzdevuma apstiprināšanu.

Ainavu plāns tiek sagatavots Ādažu novada teritorijas plānojuma izstrādes laikā un to veic SIA "Grupa93".

Ainavu plāna mērķis ir saglabāt ainavas līdzsvaru, nemainot tajā esošās vērtības, kā arī nostiprinot un pilnveidojot ainavā sastopamās vērtīgās struktūras, nodrošināt sabiedrības atpūtai un tūrismam piemērotas vides saglabāšanu un dabu saudzējošu apsaimniekošanu.

Plāna izstrādes laikā notiks pētījums esošās situācijas apzināšanai un ainavu ietekmējošo faktoru noteikšanai. Šis pētījums būs pamatojums rekomendācijām vietas vērtību saglabāšanai, ainavu aizsardzībai un tālākai attīstībai.

Kā skaidro pašvaldība, Ādažu novada īpašā priekšrocība ir daudzveidīga dabas vide un ainavas ar plašiem mežu masīviem, Rīgas jūras līča piekrasti un kāpām, Gaujas grīvu, ezeriem, īpaši aizsargājamām dabas teritorijām.

Savukārt Rīgas tuvuma un esošo dabas vērtību ietekmē Ādažu novadam ir augsts rekreācijas un tūrisma attīstības potenciāls, kas rada slodzi uz vidi.

Ādažu novada ainavas spēcīgi ietekmē transporta infrastruktūra - veidojas konfliktvietas, kā arī apbūves izplešanās lauksaimniecības un mežu teritorijās. Ainavas vizuālo identitāti ietekmē arī degradētas teritorijas.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.