Menu
 

No amata atbrīvots Ķekavas novada domes priekšsēdētāja otrais vietnieks Variks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Evija Trifanova Foto – Evija Trifanova

18.decembrī Ķekavas novada pašvaldībā saņemts Ķekavas novada domes deputātu Gata Līča, Andra Vītola, Riharda Gorkša, Kristīnes Hāzes, Daces Cīrules, Aigara Vītola, Arnolda Keistera, Inetas Romanovskas un Edgara Brigmaņa pieprasījums atbrīvot no amata Ķekavas novada domes priekšsēdētāja otro vietnieku Valtu Variku.

Balstoties uz minēto pieprasījumu, 19.decembrī tika sasaukta domes ārkārtas sēde, kurā pieņemts lēmums par atstādināšanu no vietnieka amata, liecina novada domes Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļas informācija.

Kā pamatojums jautājuma izskatīšanai pieprasījumā tika norādīts tas, ka līdzšinējā domes darbā bieži nācies saskarties ar grūtībām pieņemt politiski atbildīgus un sarežģītus lēmumus, kas, cita starpā, ir saistīti ar nevēlēšanos uzņemties atbildību visa Ķekavas novada kontekstā, kā arī novērotas tendences bremzēt deputātu iniciatīvas attiecībā uz ātru un izšķirīgu lēmumu pieņemšanu.

Pamatojoties uz Pašvaldību likuma 10. panta pirmās daļas 11. punktu un 19. panta pirmo daļu, 19. decembrī Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē tika pieņemts lēmums atbrīvot no amata Ķekavas novada domes priekšsēdētāja otro vietnieku Valtu Variku. Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi. Variks Ķekavas novada domes priekšsēdētāja otrā vietnieka amatā tika ievēlēts 2021. gada 1. jūlijā.

“Izmaiņas domes vadībā atvieglos šī sasaukuma jau iepriekš nosprausto mērķu īstenošanu, proti, Baldones sanatorijas atsavināšanu, lai tā nonāktu pašvaldības īpašumā, piepūšamā futbola stadiona būvniecību Ķekavā, sporta halles pie Ķekavas vidusskolas un bērnudārza Titurgā būvniecību, visaptverošas ēdināšanas reformas novada izglītības iestādēs īstenošanu un Vanagkalna estrādes Baldonē rekonstrukciju,” pašvaldības paziņoumā citēts domes priekšsēdētājs Juris Žilko.

“Jaunajā domes vadības sastāvā varēsim arī veiksmīgāk un operatīvāk sadarboties ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, veikt konkrētus priekšdarbus stadiona Brīvības ielā, Ķekavā, izveidei, kā arī veicināt jaunu daudzdzīvokļu māju būvniecību.”

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.