Menu
 

Kokaudzētavā "Zābaki" Krimuldas pagastā uzsāks unikāla koka ēku kompleksa būvniecību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vizualizācijas - publicitātes Vizualizācijas - publicitātes

Lai nodrošinātu stādu uzglabāšanu ziemas periodā un labiekārtotu kopējo infrastruktūru, “Latvijas finieris” uzsācis vērienīgu Siguldas novada Krimuldas pagasta kokaudzētavas “Zābaki” attīstības projektu. Ciešā sadarbībā ar Latvijas zinātniekiem tajā paredzēts izmantot unikālus koka būvniecības risinājumus. Piektdien, 24.maijā, topošās ēkas pamatos tiks iemūrēts vēstījums nākamajām paaudzēm, informē uzņēmumā.

Jaunais koka apbūves komplekss apvienos vairākas funkcionalitātes: tā būs bērza stādu noliktava-saldētava, kas samazinās gatavās produkcijas zudumus un nodrošinās klientiem stādu saņemšanu viņiem vēlamajā laikā pavasara periodā, kā arī veidos mūsdienīgu darba vidi kokaudzētavas darbiniekiem. Taču – būtiskākais – jaunā saldētavas ēka būs pirmais piemērs šāda veida dzesēšanas telpas risinājumam koka būvniecības formā.

Tāpēc būvniecības projektā gan celtniecības laikā, gan ilgtermiņā ēkas ekspluatācijas laikā cieši līdzdarbosies dažādu zinātnisko institūciju pārstāvji, uzkrājot zināšanas un datus daudz plašākam koksnes kā materiāla pielietojumam nākotnē lauksaimniecības ražošanas un noliktavu ēkās ar specifiskiem dzesēšanas temperatūras režīmiem produkcijas uzglabāšanai, norāda “Latvijas finiera” pārstāvji.

Pasākumā “Zābakos” piedalīsies: zemkopības ministrs Armands Krauze, klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Linards Kumskis, AS “Latvijas finieris” valdes priekšsēdētājs Jānis Ciems, SIA “UPB Nams” valdes priekšsēdētājs Kaspars Rožkalns. Ar aktuālo informāciju, pētījumiem un datiem par koka ēku būvniecību Latvijā ar klātesošajiem dalīsies Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un dizaina institūta direktore Māra Liepa-Zemeša un Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta direktors Andrejs Domkins.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.