Menu
 

Vērienīgo Gaujas svētku laikā sestdien Ādažos būs satiksmes ierobežojumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - gaujassvetki.lv Ilustrācija - gaujassvetki.lv

Sestdien, 25.maijā, Ādažos norisināsies tradicionālie Gaujas svētki Ādažos, kas iedzīvotājus un viesus priecēs ar daudzveidīgu un aizraujošu programmu visas dienas garumā. Svētku dalībnieku drošībai un svētku apmeklētāju ērtībai pilsētas ielās būs arī satiksmes ierobežojumi, brīdina Ādažu novada pašvaldība.

25.maijā svētku gājiena laikā no plkst.11.00 līdz 13.00 būs slēgta Pirmā iela posmā no Rīgas gatves līdz Gaujas ielai. Tāpat ierobežojumi būs arī citās ielās:

  • no 25.maija plkst.08.00 līdz 25.maija plkst.22.00 slēgta Gaujas iela, posmā no Pirmās ielas līdz Attekas ielai;
  • no 25.maija plkst.08.00 līdz 26.maija plkst.06.00 slēgta Gaujas iela posmā no Attekas ielas līdz Gaujas tiltam (Kadagas ceļš);
  • no 25.maija plkst.08.00 līdz plkst.20.00 slēgta Pirmā iela, posmā no Gaujas ielas līdz Ziedu ielai;
  • no 25.maija plkst.08.00 līdz plkst.20.00 slēgta Attekas iela, posmā no Gaujas ielas līdz Attekas ielas iebrauktuvei uz daudzdzīvokļu namu Attekas iela 20;
  • no 25.maija plkst.08.00 līdz plkst.20.00 slēgta Attekas iela, posmā no Gaujas ielas līdz Skolas ielai;
  • no 25.maija plkst.08.00 līdz 26.maija plkst.06.00 slēgta Gaujas ielas iebrauktuve uz Gaujas skvēru;

Gaujas svētku dienu ievadīs "KuKü Tirgus", kas darbosies no plkst.10.00 līdz 19.00, bet tradicionālais svētku gājiens notiks plkst.12.00. Gājienā piedalīsies novada uzņēmumi, iestādes, kolektīvi, mājražotāji, amatnieki, interešu biedrības, sporta klubi un citi. Svinīgā svētku atklāšana plkst.13.00 uz centrālās skatuves.

Dienas garumā uz centrālās skatuves uzstāsies arī "Natural Intelligence", "March", Krista Evandželīna, "Kamilla", Amfora, Ričijs Rū 2: Ceļojums uz Āfriku, Ivo Fomins un grupa, Ingus Ulmanis un "Lādezers", "Sudden Lights", bet svētku kulminācija sāksies neilgi pirms pusnakts, kad tiks atklāts Andžeja Grauda multimediāls šovs "Pilsēta gaismās" un ar Jāņa Aišpura, Aijas Andrejevas, Kārļa Būmeistera un citu mūziķu dalību. Jau pēc pusnakts uzstāsies Fiņķis, bet programmu noslēgs DJ Neret.

Svētku pasākumi norisināsies vairākās vietās pilsētas centrā. Sporta zona darbosies no plkst.11.00 līdz 17.00 – tajā notiks Gaujas svētku kauss zolītē, Ādažu pumpu trases skūterfrīstaila sacensības, 3x3 kauss basketbolā, šautriņmešana, velo aktivitātes, vertikālā virvju trase un florbola soda metieni.

Svētku teritorijā notiks arī Gardēžu festivāls, NBS tehnikas un ekipējuma izstāde, Ādažu novada uzņēmēju prezentācijas un aktivitātes Jāņa Saukas "Grila dārzs", izklaides bērniem ("Pasaku nams" radošās aktivitātes, atrakciju parks, Dzīvo sapņu dārzs, gaisa balons), motokluba "Hermejs" tehnikas parāde, sporta tehnikas paraugdemonstrējumi, Latvijas Ūdensmotociklu sporta asociācijas programma Vējupē, "Streetbike Freestyle" šovs un citas aktivitātes.

Līgo laukumā no plkst.13.00 līdz 22.00 darbosies "Kantrī skatuve", uz kuras uzstāsies grupas "Zelta Kniede", "Klaidonis" un "Sestā jūdze", norisināsies arī Latvijas līnijdeju festivāls ar dejotājiem no Ādažiem, Mālpils, Madonas, Spāres, Smārdes, Drustiem, Smiltenes, Olaines, Ropažiem, Saulkrastiem, Inčukalna, Rīgas un citām Latvijas vietām. Vairāk informācijas šeit.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.