Menu
 

Zaudējot LAD finansējumu, pastaigu celiņa gar Gaujas-Baltezera kanālu izbūvei Ādažu dome plāno papildu 72 687 eiro

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - arhīvs Ilustrācija - arhīvs

Zaudējot Lauku atbalsta (LAD) finansējumu, pastaigu celiņa gar Gaujas-Baltezera kanālu izbūvei Ādažu dome plāno piešķirt papildu 72 687 eiro.

Kā aģentūra LETA uzzināja Ādažu novada pašvaldībā, kopējie projekta izdevumi ir 200 127 eiro. Tika plānots, ka LAD finansējums projektam būs 80 060 eiro, bet pašvaldības finansējums - 127 440 eiro.

LAD informējis pašvaldību, ka kavēšanās dēļ pārtrauc atbalstu projektam un pieprasījis atmaksāt pašvaldībai izmaksāto avansu 16 012 eiro apmērā. Pašvaldība pārsūdzēja LAD lēmumu, skaidrojot, ka kavētie starptermiņi nebija atkarīgi no pašvaldības, tomēr LAD atstāja spēkā pieņemto lēmumu. Dome plāno LAD lēmumu pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

Ņemot vērā iepriekš minētos apstākļus, pašvaldības budžetā jāparedz 72 687 eiro projekta īstenošanai, atzīmē pašvaldība.

Kā iepriekš skaidroja pašvaldībā, Alderu ciems Ādažu novadā kļūst aizvien blīvāk apdzīvots, tiek celtas jaunas mājas un galvenā savienojošā iela, Kanāla iela, ir ar intensīvu auto satiksmi, turklāt nav pielāgota gājēju un velosipēdistu kustībai.

Īpaši nepiemērota tā esot skolēniem un jauniešiem, tādēļ Ādažu novada pašvaldība nolēma īstenot projektu par pastaigu celiņa izveidei gar kanālu.

Plānots, ka celiņš tiks izmantots kā savienojums Alderu ciemam ar Ādažu centru, kur pieejami ikdienā nepieciešami pakalpojumi, izglītības iestādes u.c. Celiņš nodrošinās arī iedzīvotāju iesaistīšanos fiziskajās aktivitātēs, izmantojot to kā jaunu maršrutu ikdienas pastaigām un skriešanai.

Celiņš tiek plānots kanāla kreisajā, Alderu ciema pusē. Tas lielākoties tiks veidots ar grants segumu. Lai nodrošinātu tā nepārtrauktību, atsevišķās zonās tiks izveidots koka klājs vai koka laipas.

Celiņa izbūvi veic SIA "Asfaltbūve".

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.