Menu
 

Pasākumā informēs, kā atpazīt sirds mazspējas simptomus

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijas Diabēta federācija 20.septembrī no plkst.14 līdz 16 rīkos pasākumu "Diabēts un sirds. Kā atpazīt sirds mazspējas simptomus", kura laikā varēs bez maksas aprunāties ar speciālistiem, kā arī veikt cukura līmeņa un asinsspiediena mērījumus, informēja pasākuma rīkotāji.

Latvijā katru gadu diabēts tiek diagnosticēts 7000 cilvēku, taču tiek lēsts, ka tā ir tikai viena trešdaļa no iedzīvotājiem, kuriem diabēts, iespējams, ir, bet netiek savlaicīgi atklāts, saka federācijas prezidente Indra Štelmane. Diabēta pacientiem ir vairākkārtīgi augstāks risks saslimt ar sirds mazspēju. Viņa atzīmē, ka sirds mazspēja pacientam ar diabētu piezogas pamazām un nemanāmi, tādēļ ir svarīgi zināt tās pirmos simptomus un savlaicīgi atpazīt.

Pasākuma "Diabēts un sirds" mērķis ir uzrunāt tieši pacientus ar cukura diabētu, lai pievērstu uzmanību un izglītotu par šo nopietno blakus slimību - sirds mazspēju. Sirds mazspējas risks personām ar cukura diabētu ir sešas līdz astoņas reizes lielāks kā vidēji populācijā un aptuveni 30% pacientu ar sirds mazspēju ir arī cukura diabēts. Tāpēc, slimojot ar diabētu, jādomā arī par savu sirdi un katram jāzina pirmie sirds mazspējas simptomi, norāda Štelmane.

"Mūsu pasākumā katrs tā dalībnieks varēs ne tikai konsultēties ar speciālistu, bet arī saņems informatīvus materiālus par sirds mazspējas simptomiem. Pastāvot aizdomām par sirds mazspēju, mūsdienās iespējams veikt precīzu diagnostiku un, kas ir vēl svarīgāk, uzsākt ārstēšanu un novērst sirds mazspējas progresēšanu un veselības pasliktināšanos," viņa saka.

Pasākums notiks VCA poliklīnikā "Aura", Nīcgales ielā 5, Rīgā. Tā laikā vienuviet un bez maksas varēs aprunāties ar speciālistiem - endokrinologu, kardiologu, uztura speciālistu, savukārt VCA poliklīnikas "Aura" darbinieki veiks cukura līmeņa un asinsspiediena mērījumus.

Pasākumā "Diabēts un sirds. Kā atpazīt sirds mazspējas simptomus" var piedalīties bez iepriekšējās pieteikšanās. Pirmie piecdesmit dalībnieki dāvanā no "My Fitness" saņems kuponus fitnesa centra apmeklējumam un ķermeņa uzbūves analīzei.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.