Menu
 

Teju katrs trešais Latvijas iedzīvotājs pēdējo triju gadu laikā ir guvis kādu traumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

29% Latvijas iedzīvotāju pēdējo trīs gadu laikā ir guvuši kādu ķermeņa traumu, no tiem vairāk nekā puse (55%) traumas dēļ nav varējuši veikt savus darba pienākumus, bet katrs trešais nav varējis atgriezties darbā pat mēnesi un ilgāk, liecina “Swedbank” veiktā aptauja. Gūto traumu ārstēšanai katrs desmitais respondents (13%) iztērējis vairāk nekā 500 eiro.

Visbiežāk traumas tiek gūtas, paklūpot vai paslīdot (39%), sportisko aktivitāšu laikā (22%), kā arī savainojoties ar asiem priekšmetiem (12%) un neuzmanīgi rīkojoties ar dažādām vielām (12%), liecina aptaujas dati. Salīdzinot ar tādas pašas aptaujas rezultātiem pirms pieciem gadiem, palielinājies to iedzīvotāju skaits, kuri gūtās traumas dēļ nav spējuši veikt darba pienākumus ilgāk nekā 6 mēnešus – no 2% uz 4%.

Šī gada pirmo sešu mēnešu laikā vidējā atlīdzība traumu gadījumos, kas izmaksāta “Swedbank” dzīvības apdrošināšanas klientiem, ir 476 eiro. Savukārt lielākā izmaksātā atlīdzība par sadzīvē gūtu traumu sasniedza pat 15 320 eiro, kas ietvēra arī atlīdzību par vairākiem lūzumiem un operāciju. Nereti traumas gūtas arī sportojot, un šogad lielākā izmaksātā atlīdzība par šādi gūtu traumu bijusi 4500 eiro.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.