Menu
 

Latvijas pludmales volejbola čempionāts sākas ceturtdien ar "Saulkrastu kokteili" skatītāju klātbūtnē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - volejbols.lv Ilustrācija - volejbols.lv

Koronavīrusa pandēmijas izraisīto ierobežojumu dēļ Latvijas pludmales volejbola čempionāta sezona "Ergo Open" sāksies mazliet vēlāk nekā ierasts, un 17.-19. jūnijam Saulkrastu Jūras parkā notiks pirmais posms jeb "Saulkrastu kokteilis", kurā sacentīsies vīriešu komandas.

Šovasar norisināsies Tokijas olimpiskās spēles, kur sieviešu un vīriešu pludmales volejbola turnīrā būs pārstāvēta arī Latvija. Tāpēc mūsu labākās komandas ne vienmēr varēs piedalīties "Ergo Open" posmos, skaidro Latvijas Volejbola federācija. Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš patlaban gatavojas 23.-26. jūnija Kontinentālā kausa finālturnīram, kurā viņiem būs pēdējā iespēja nopelnīt olimpisko kvotu, līdz ar to viņi Latvijas čempionāta pirmajā posmā nestartēs.

Saulkrastos savu meistarību rādīs arī olimpiskās ceļazīmes ieguvēji Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un šī gada U22 Eiropas vicečempioni Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis. Tāpat mačiem gatavojas Toms Šmēdiņš/Rihards Finsters, Arnis Reliņš/Rinalds Aišpurs, Mihails Samoilovs/Rūdolfs Stankevičs, kā arī viesi no Lietuvas - Patriks Stankevičus/Audrjuss Knašs, Artūrs Vasiļjevs/Roberts Juhņevičs un Edvīns Vaškelis/Lins Petravičus. Kopumā pieteiktas 30 komandas.

17.jūnijā plkst. 18.00 "Saulkrastu kokteilis" sāksies ar kvalifikācijas cīņām, nākamajā dienā norisināsies grupu turnīrs un izslēgšanas spēļu pirmā kārta, savukārt 19. jūnijā izšķirošos mačus būs iespēja vērot arī televīzijas tiešraidēs. Varēs baudīt ne tikai pludmales volejbolu, bet arī muzikālos pārsteigumus, karsējmeiteņu uzstāšanos un servju konkursu skatītājiem. Šajā turnīrā tradicionāli ir lielākais "Ergo Open" naudu balvu fons – 5000 eiro.

Turnīra rīkotāji norāda, ka sacensības Saulkrastos varēs apmeklēt skatītāji ar sertifikātu, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai pārslimošanu (tikmēr spēlētāji un organizatori varēs piedalīties arī ar negatīvu testu). Personām līdz 12 gadu vecumam netiks prasīts kāds no minētajiem sertifikātiem. Skatītājiem nevajadzēs obligāti valkāt sejas maskas un ievērot divu metru distanci, taču būs atsevišķa ieeja, lai nenotiktu saskarsme ar spēlētājiem un organizatoriem.

Ieeja būs bez maksas, tomēr vietu skaits klātienē tiks ierobežots valstī noteikto ar pandēmiju saistīto drošības pasākumu dēļ. Pasākums notiks ierobežotā teritorijā, kur vienlaicīgi drīkstēs uzturēties līdz 300 cilvēkiem, no kuriem apmēram 200 varētu būt skatītāji.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.