Menu
 

Regbija sezona sākas ar Latvijas valstsvienības uzvaru aizraujošā spēlē pret Dāniju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Regbija federācija Foto - Latvijas Regbija federācija

Regbija sezonas pirmajā oficiālajā spēlē Latvijas vīriešu regbija valstsvienība sestdien Jāņa Lūša stadionā Jelgavā Eiropas Konferences divīzijas A apakšgrupas līdervienību savstarpējā spēlē dramatiskā cīņā pārspēja Dāniju.

Sestdienas pretiniekiem līdzšinējās trijās spēlēs bija pa divām uzvarām un vienam zaudējumam un pirmās divas vietas turnīra tabulā. Spēles uzvarētāji nodrošinātu pirmo vietu grupā un ar zināmiem nosacījumiem saglabātu cerības aizvadīt pārspēli par iekļūšanu līmeni augstāk esošajā Trofejas divīzijā. Jau ierasti Latvijas izlases sastāva lielāko daļu veidoja Garkalnes “Livonia”, Ķekavas “Miesnieku” un “Baldones” spēlētāji.

Jau 6.minūtē rezultātu pirmie atklāja viesi, taču desmit minūtes vēlāk Emīls Balodis panāca izlīdzinājumu 5:5. Puslaika vidū Dānijas regbisti ar soda sitienu vēlreiz izvirzījās vadībā, taču drīz vien Ruslans Kotļevs ar piezemējumu un Roberts Deividsons ar precīzu realizācijas sitienu panāca 12:8 Latvijas labā. Pirmā puslaika pēdējās piecās minutēs dāņi ar vēl diviem soda sitieniem tomēr atguva vadību – 12:14.

Otrā puslaika sākumā komandas apmainījās nerealizētiem piezemējumiem – laukuma saimniekiem piecus punktus nopelnīja pieredzējušais Guntis Cirša (17:19). Savukārt puslaika vidū uz viesu soda sitienu latvieši atbildēja ar Miķeļa Jureviča piezemējumu – neizšķirts 22:22.

Pēdējās 15-20 minūtēs nedaudz tuvāk punktiem bija Dānijas regbisti, kuri dažas minūtes pirms beigām ar piekto precīzo soda sitienu spēlē arī panāca 22:25. Tomēr Latvijas izlasei savā pēdējā uzbrukumā izdevās piezemējums, un punktu mačam ar realizācijas sitienu pielika Deividsons – uzvara 29:25.

Konferences divīzijas turnīra iepriekšējās spēlēs Latvija ar 46:17 uzvarēja Somiju un ar 53:8 Norvēģiju, kā arī nopelnīja tehnisko zaudējumu pret Andoru.

Multimediji

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.