Menu
 

Siguldiešiem divas uzvaras Latvijas skolu komandu čempionātā badmintonā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - badminton100.com Foto - badminton100.com

Pēc piecu gadu pārtraukuma Siguldas sporta centrā aizvadīts Latvijas skolu komandu čempionāts badmintonā trijās vecuma grupās. Divās no tām uzvaras izcīnīja mājinieki, Siguldas pilsētas vidusskolas audzēkņi, liecina rīkotāju informācija.

Čempionāts norisinājās sākumskolas (4. līdz 6.klase), pamatskolas (7.līdz 9.klase) un vidusskolas (10. līdz 12.klase) grupās, turklāt katrā grupā izspēles sistēma bija citāda. Viena skola vienā vecuma grupā varēja pieteikt tikai vienu komandu. Turnīrs tika aizvadīts “Badminton 100” stafetes formātā – komandu savstarpējais mačs sastāvēja no piecām atsevišķām vienspēlēm un dubultspēlēm, līdz viena no komandām stafetes formā kopsummā izcīna 100 punktus.

Jaunākajā sākusmkolu grupā, kurā piedalījās septiņas komandas, pēc cīņām divās apakšgrupās pusfinālā Siguldas pilsētas vidusskolas badmintonisti ar 100:51 apspēlēja Inčukalna pamatskolu, bet Valmieras Pārgaujas sākumskolas komanda ar 100:32 Cēsu 1.pamatskolu. Finālā sīvā cīņā siguldieši uzvarēja valmieriešus 100:95, bet trešo vietu līdz ar panākumu 100:91 pār cēsniekiem izcīnīja Inčukalna skolēni.

Vēl spraigākas izšķirošās cīņas par čempionu titulu bija pamatskolu grupā, kur piecas komandas aizvadīja viena apļa turnīru, tiekoties katra ar katru. Izšķirošajā mačā par zelta medaļām Siguldas pilsētas pamatskolas komanda ar minimālu pārsvaru 100:99 pārspēja savus novadniekus Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņus. Trešo vietu ieņēma Liepājas Raiņa vidusskola, bet Inčukalna pamatskola palika piektajā vietā.

Vidusskolu grupā siguldiešiem neizdevās iekļūt finālturnīrā par 1.-3.vietu, kur medaļas sadalīja Valmieras Valsts ģimnāzijas, Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas un Jūrmalas Valsts ģimnāzijas audzēkņi. Taču turnīrā par 4.-6.vietu Siguldas Valsts ģimnāzijas badmintonisti pārspēja komandas no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas (100:79) un Liepājas Raiņa vidusskolas (100:66) un ieņēma ceturto vietu. Astotajā vietā deviņu komandu konkurencē finišēja Siguldas pilsētas vidusskolas skolēni.

Pašvaldību ieskaitē visvairāk punktus izcīnīja Siguldas novads, ka tādējādi ieguva tiesības rīkot Latvijas skolu komandu čempionātu arī nākamajā mācību gadā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.