Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Ko darāt, lai izvairītos no vīrusiem? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Mediķi skaidro, ka svarīgākais, kā var izvairīties no saslimšanas ar “Covid-19”, ir ievērot profilaksi. Vīruss starp cilvēkiem izplatās ar gaisā esošu pilieniņu starpniecību, piemēram, šķaudot un klepojot, ja pilieni, cilvēkam esot ciešā kontaktā ar inficēto, nokļūst uz ādas vai gļotādas, kā arī tieša kontakta veidā – ar inficētu virsmu starpniecību.

Taču infekcija netiek pārnēsāta tikai pa gaisu. No infekcijas viedokļa netīrākās vietas ir durvju rokturi, kāpņu margas, lifta pogas, iepirkuma grozu rokturi, kam speciālisti iesaka pieskarieties tikai ar gumijas cimdiem vai plaukstu ārpusi. Arī parasta medicīniska sejas aizsargmaska nevar tieši pasargāt no vīrusa, taču tā, visticamāk, neļaus pieskarties sejai ar netīrām rokām.

Arnis, pensionārs

Cenšos neuzturēties vietās, kur pulcējas daudz ļaužu, bet jau šobrīd var pamanīt, ka Saulkrasti ir kā izmiruši – uz ielām cilvēkus faktiski neredz.

Antra, pārdevēja

Dezinficējam visu, ko var dezinficēt, – rokas, virsmas, plauktus, mēbeles. Šobrīd arī kontrolēsim cilvēku plūsmu rindā.

Aija, pensionāre

Ar 60% spirta šķīdumu visu laiku dezinficēju rokas un sekoju līdzi tam, lai priekšmeti nenonāk tieši no vienām rokām otrās – tas īpaši attiecas uz naudu.

Antoņina, pensionāre

Cenšos vairāk uzturēties mājās, uz veikalu arī neeju tik bieži. Man visu vajadzīgo jau saveda, bet šodien izgāju ārā paelpot svaigu gaisu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.