Menu
 

Aptauja: Divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka koronavīrusa radītā situācija viņus ir būtiski ietekmējusi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Saskaņā ar pētījumu kompānijas “Kantar” “Covid-19 Barometra” jaunākajiem datiem, pasaulē pieaudzis cilvēku skaits, kas uzskata, ka pašreizējā situācija ietekmē viņu ikdienas dzīvi. Vairāk nekā puse cilvēku visā pasaulē (52%) atzīst, ka viņu ikdienas dzīvi skāruši koronavīrusa apstākļi. Latvijā 67% iedzīvotāju pauduši viedokli, ka Covid-19 situācija viņus būtiski ir ietekmējusi. Biežāk tā atzīst uzņēmumu vadītāji un augstākā līmeņa speciālisti.

“Covid-19 Barometra“ pētījums Latvijā atklāj, ka 32% strādājošo Latvijā koronavīrusa ārkārtas situācija laikā strādā attālināti; 43% iedzīvotāju mainījuši ikdienas iepirkšanās ieradumus; 26% iedzīvotāju brīvo laiku cenšas pavadīt, pastaigājoties dabā, bet 22% jaunieši vecumā 18-24 gadi sportot turpina mājas apstākļos.

Latvijā cilvēki arī atzīst, ka situācija ar koronavīrusu ir jāuztver nopietni (92%), vienlaikus 43% iedzīvotāji uzskata, ka nevajadzētu ļauties panikai, bet pieiet informācijai un notiekošam saprātīgi. Nacionālie plašsaziņas kanāli, piemēram, nacionālie TV kanāli, radio un laikraksti joprojām tiek uzskatīti par visuzticamākajiem informācijas avotiem – 54% cilvēku pasaulē atzīst tos par uzticamu informācijas avotu.

Latvijā visās vecuma grupās pieaug pie TV pavadītais laiks. Aprīļa pirmajā nedēļā viens skatītājs vidēji dienā skatījās TV 5 stundas un 2 minūtes, kas ir par 34 minūtēm ilgāk nekā marta pirmajā nedēļā. Izglītojoša satura pārraižu skatīšanās laiks ir pieaudzis par 269%, bet sporta pārraižu sarucis par 71%.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.