Menu
 

Aptauja Rīgā. Kas jums palīdz pārvarēt pandēmijas laiku? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Pandēmija Latvijā dzīvojošajiem ir kļuvusi par lielu pārbaudījumu psihiskajai veselībai. Cilvēki atsakās skatīties ikdienas ziņu pārraides, paužot, ka ir vieglāk dzīvot, ja neredz sērgas radītās sekas un šausmas, citiem pārāk skarbas šajā grūtajā laikā šķiet ekspertu un valdības pārstāvju biedējošās prognozes, citam raizes par iespējamu darba zaudēšanu un tā joprojām. Pieaugušie darbspējīgie cilvēki pārsvarā tomēr uzskata, ka situācija nav tik dramatiska un viss ir atkarīgs no pašu attieksmes pret notiekošo.

Eivids, operatīvais darbinieks

Nevajag pašam savu dzīvi sarežģīt. Tā problēma nav tik milzīga, kā reizēm cilvēki mēdz iztēloties. Problēmas katram savas jau bija pirms pandēmijas: vienam nauda, otram darbs, kāds nevar pienācīgi socializēties. Svarīgi, lai cilvēki vairāk gaišo dzīves pusi ieraudzītu jebkurā laikā.

Ina, pārdevēja

Dzīve kā dzīve iet uz priekšu. Man tā īpaši nav nekādu problēmu; uzskatu, ka tās vairāk ir katra paša galvā.

Ilona, veikala vadītāja

Es pret šo laiku izturos mierīgi. Viss ir atkarīgs no cilvēka paša. Protams, ir jūtams, ka cilvēki kļūst nervozāki, agresīvāki. Katram ir citāda uztvere, un katram tas arī citādi izpaužas.

Aleksandrs, elektriķis

Mani dzīve ir rūdījusi, tā ka es saprotu, ka ir jāpriecājas par to, kas ir: ka ir gaiss, ka ir maize, ūdens... Jāpateicas par katru nodzīvoto dienu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.