Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai esat kādam izglābis dzīvību? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, "Ogres Vēstis Visiem"
Foto - pixabay.com; "Ogres Vēstis Visiem" Foto - pixabay.com; "Ogres Vēstis Visiem"

2004.gadā aizsākās televīzijas kanāla TV3 projekts "Latvijas lepnums", kurā nu jau 18 gadu garumā tiek apbalvoti līdzcilvēki, kas ar pašaizliedzīgu, nesavtīgu rīcību un iedvesmojošu darbu ir padarījuši Latviju labāku, veicinot pozitīvas pārmaiņas, vairojot iejūtību, iekļaušanu, uzlabojot cilvēku savstarpējās attiecības un sabiedrības domu. Svinīgā godināšanas ceremonija ir kļuvusi par tradīciju, kas aicina novērtēt cilvēkus, kuri ik dienas ir mums līdzās. Šogad "Latvijas lepnuma" balva tika pasniegta desmit nominācijās.

MĀRTIŅŠ no Ogres
Jā! Tas bija Rīgā, uz Lubānas ielas. Vienam narkomānam, kamēr ātrā palīdzība brauca, veicu mākslīgo elpināšanu. Un vēl mazu bērnu Ogrē pie dambja, kad slīka, izvilku. Vairāk nekas nav gadījies.

 

EDMANS no Ogres
Grūti pateikt. Varbūt tad, kad biju armijā... Bija gadījums jaunībā, kad paspēju pieskriet un izvilkt dzērāju no vilciena apakšas. Vilciens tikko bija sācis kustēties, bet cilvēks zem pēdējā vagona uz sliedēm.

 

ĒRIKS no Pārogres
Diemžēl nē. Bērnībā es bez vecāku atļaujas paņēmu mazu kaķēnu. Vecāki bija ļoti neapmierināti un izdarīja to, par ko es ilgi jutos vainīgs. Es tā raudāju! Ilgi... Bet nu jau šo gadījumu esmu nolicis citos plauktiņos.

 

ARVĪDS no Ogres
Nē, nav gadījies. Tik ekstremāla situācija manā dzīvē nav bijusi. Esmu atslēdznieks, strādāju uz dzelzceļa, visas drošības tehnikas... Tur kļūdas nepieļauj. Padomājiet, kā jūtas tas mašīnists, ja vilciens kādam uzbrauc!

 
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.