Menu
 

Aptauja. Jūsu pārdomas valsts neatkarības atjaunošanas dienā Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Latvijas PSR Augstākā Padome 1990. gada 4. maijā pieņēma deklarāciju “Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu”. Latvijas tiesību aktu sistēmā deklarācija nostiprina Latvijas valsts nepārtrauktības doktrīnu, no kā izrietēja vairākas konsekvences, kas lielā mērā noteica turpmāko valsts attīstības virzienu, piemēram, valsts robežu, pilsonības, īpašuma un citos jautājumos.

Valters, inženieris

Man varbūt būs tāds nepopulārs viedoklis, bet es uzskatu, ka mums valstī ir par daudz brīvdienu. Ja meklējam, kur dabūt 100 miljonus eiro, tad tos var iegūt trijās darba dienās, kas ir 1 procents no IKP. Mēs visi varētu savākties un, piemēram, novirzīt šos līdzekļus aktuālajām vajadzībām – skolām, slimnīcām.

Agris, karavīrs

Manas domas šobrī ir aizņemtas ar 4. maijā paredzēto parādi, kurā arī es piedalos. Man šobrīd galvenais ir, lai tā noritētu bez starpgadījumiem, lai viss paredzētais labi izdotos. Esmu karavīrs no Gaisa spēkiem Lielvārdē, un kopumā varu teikt, ka mums valstī klājas labi, jo mums ir atbalsts no NATO, tādēļ varam justies drošībā.

Krišjānis, žurnālists

Tas ir liels panākums, ka mums ir sava valsts, ka mēs esam to laimīgo tautu starpā, kam ir sava neatkarīga valsts. Taču šobrīd uzskatu, ka mūsu valstij ir izšķirošs brīdis, vai spēsim to nosargāt un veidot par latvisku Latviju. Krievu lācis šobrīd ir iznācis no alas, un mums ir jāizdara viss, lai viņu iedzītu alā atpakaļ. Un runa nav tikai par militāru apdraudējumu. Latvijā, arī valdībā, joprojām ir valstij nelojāli cilvēki.

Marija, skolas darbiniece

Sajūta, ka mums ir pašiem sava, neatkarīga valsts, ir vienkārši brīnišķīga. To pat vārdos īsti nevaru izteikt! Taču tas, kas mūsu valstī notiek pēdējos gados, man šķiet pilnīgi aplami un nepieņemami. Reizēm pārņem pilnīga bezspēcība, kad redzu, cik nemākulīgi  un neprofesionāli tiek virzīti saimnieciskie projekti, apgūti līdzekļi, kas varētu visiem nest labumu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.